Khalil dro til Rana Gruber, Ingrid til Rolls-Royce

Maskiningeniører kan åpenbart brukes over alt. Da tredje års-studentene fra maskinlinja ved UiT i Narvik nylig hadde sin praksisperiode, var Rolls-Royce i Ålesund, hypermoderne Finnfjord AS på Senja og Rana Gruber noen av arbeidsgiverne.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 10.11.17 00:00 Oppdatert: 10.11.17 14:02
Narvik

Ingrid Jenssen (21) fra Øksnes i Vesterålen er tredjeårs-student ved Institutt for Industriell Teknologi ved IVT-fakultetet i Narvik, og var utplassert hos Rolls-Royce Marine i Ålesund. Hun er storfornøyd med utbyttet av ukene ute i arbeidslivet:

Ingrid Jenssen hadde sin praksisperiode hos Rolls-Royce Marine i Ålesund.

- Disse ukene har både vært lærerikt og spennende. Her fikk jeg se hvordan en ingeniør jobber og sett hvor viktig det er å kunne jobbe sammen som et lag for best mulig resultat.

3D og hovedmotorer

Ingrid fikk blant annet innblikk i hydrostatikk, elektriske anlegg, 2D- og 3D-tegninger.
- Mest av alt fikk jeg kunnskap om de forskjellige hovedmotorer og forskjellige systemene hovedmotoren kan være tilkoblet til. Jeg har lært at som selger må man både komme med et tilbud som både er effektutgivende og rimelig for å være på topp i markedet.

Lyst å vite mer om maskiningeniør-studentenes praksisperiode? Les her

Strålende fornøyd

Erik Slettmo (28) fra Brøstadbotn tilbragte sin praksisperiode hos Finnfjord AS på Senja, et selskap som beskrives som verdens mest energieffektive og miljøvennlige produsent av ferrosilisium. Han skryter uhemmet av arbeidsgiveren og er strålende fornøyd med arbeidsoppgavene han fikk utdelt:

Erik Slettmo gjennomførte praksisperioden hos Finnfjord AS. 

­­- Jeg var med på planleggingsmøter, oppfølging av produksjonen og vedlikehold som blant annet bestod av sveising og overhaling av hydrauliske sylindre.

- Spennende oppgaver

Khalil Mishal studerer til maskiningeniør ved UIT Norges Arktiske Universitet, studiested Mo i Rana. Han hadde sin praksisperiode hos Rana Gruber samme sted.

- I løpet av praksisperioden har jeg lært mye om hvordan en maskiningeniør jobber. Jeg fikk jobbe med spennende oppgaver, og fikk mye kunnskap innen konstruksjon og vedlikehold. Jeg fikk være med i utviklingsmøter som bedriften hadde, og har fått observere hvordan bedriften styrer de store prosessene som skjer i verket og hvordan de utvikler det.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 10.11.17 00:00 Oppdatert: 10.11.17 14:02
Narvik
Vi anbefaler