Blir kjent med fremtiden

Det prates, diskuteres og mingles i Solhallen på UiT. Det høres godt når 700 studenter og næringslivsrepresentanter bruker pausene til å bli kjent med hverandre. Alle møtes de under paraplyen "En tid i endring" på  konferansen HHT-dagen 2017.
Hemmingsen, Heidi M
Publisert: 01.10.17 00:00 Oppdatert: 02.10.17 11:20
Tromsø

Næringslivet er godt representert på konferansen og i Solhallen står stands på rekke og rad. På stand for Manpower står rekrutteringsansvarlig Torben Thommassen Halse og  konsulent Hanne Indira Kristiansen. 

Torben Thommasen Halse og Hanne Indira Kristiansen på stand for Manpower Foto: Ørjan Garfjell

- Vi ønsker å rekruttere potensielle kandidater og vise hva vi kan tilby. HHT-dagen er en fin formidlingskanal, sier Hanne Kristiansen. For Hanne er det en spesiell opplevelse å stå på stand i dag. I fjor var det nemlig hun som sto bak roret og var leder for Nord-Norges største studentkonferanse.

- Dette er artig. Det er veldig bra å få komme tilbake og oppleve konferansen også fra denne siden, smiler Hanne.

Torben Tommassen Halse mener HHT-dagen er en fin arena for å skape gode relasjoner.

- I tillegg lærer vi mer om spennende kunder på business to business markedet. Nå har vi hørt et interessant foredrag av Christoffer Hovde fra Telia. 

Avfall er ressurser

Informasjonsansvarlig Ivar Sture Handeland fra avfallsselskapet Remiks er også på plass for å rekruttere kandidater.

- Vi har flere typer stillinger hos oss som er aktuelle for kandidater fra Handelshøgskolen. I tillegg er vi som bransje i endring. Avfall er ikke lenger søppel, men ressurser, sier Ivar Handeland. Han mener også at man i fremtiden vil basere seg mer på sirkulær økonomi, noe som innebærer at et produkt etter bruk skal kunne brukes til noe annet. Komponenter fra et utrangert produkt skal kunne brukes i andre produkter, ikke bare kastes. Her vil det også være bruk for mye ulik kompetanse. 

Nettverksbygging er viktigst

Mariann Gundersen (t.v.), Embla Jenset og Maria Myrland bruker dagen aktivt Foto: Heidi Hemmingsen

Studentene Embla Jenset og Maria Myrland bruker dagen aktivt.

- Vi er her for å få vite om mulighetene vi har og bli kjent med bedriftene, sier Embla og Maria. De har snakket med flere bedrifter og nevner Sjømatrødet, PwC og Manpower. Etter lunsj skal de besøke bankene og Econa. 

Mariann Gundersen jobber som frivilling og er en av de som står på for å arrangere konferansen.

- Jeg er medlem av HHT-dagen og jobber som frivillig fordi det er spennende. Dessuten er det et godt og viktig arrangement å støtte opp om, sier Marie.

Alle tre studentene er klare på hva som er viktgst med dagen.

- Det er uten tvil nettverksbyggingen, kommer det kontant fra jentene. Vi samler informasjon om bedriftene og prøver å selge oss inn. 

En tid i endring

De store digitale endringene vi er midt oppe i nå stod i fokus under konferansen. Foredragsholderne belyste alle samme tema fra ulike vinkler. Først ut var Christoffer Hovde fra Telia. Selskapets største konkurrent er ikke lenger Telenor, men aktører som ikke er å anse som teleselskaper, nemlig Google, Apple, Facebook og Amazone. 

Sist ut var Isabelle Ringnes, grunnleggeren av teknologinettverket for kvinner, TENK. Tech-nettverket for kvinner (TENK) Isabelle kunne i sitt foredrag fortelle hva verdens ledende eksperter på det siste innen teknologi og kunstig intelligens jobber med. 

Dagens hyggelige overraskelse

Konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Jan Frode Janson kunngjorde dagens hyggelige overraskelse i sitt foredrag. For å fremme entreprenørskap i landsdelen oppretter de Handelshøgskolens entreprenørskapsfond. Her kan studentene søke om inntil 25 000,- for å lansere ideen sin. Les mer om fondet her: itromso.no.

Henrik Elvestad ledet deltakerne og holdt humøret oppe hos samtlige gjennom en innholdsrik konferanse Foto: Ørjan Garfjell

Hemmingsen, Heidi M
Publisert: 01.10.17 00:00 Oppdatert: 02.10.17 11:20
Tromsø
Vi anbefaler