vår 2018: FSK-6000 Sjømatproduksjon for sjømatnæringen - 10 stp
Innhold
Emnet fokuserer på prosesser og produkter i norsk sjømatindustri, og det blir tatt opp problemstillinger fra fangst og oppdrett.
Sentrale prosesser som er brukt i industriell bearbeiding av fisk og skalldyr blir gjennomgått, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte på produktene. Det gis innføring i kvalitetsforringende prosesser i fisk og skalldyr, og kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.
Hva lærer du
Kunnskap: Kandidaten
- har bred kunnskap om produkter fra norsk sjømatnæring og om produksjon av disse, samt krav til sporbarhet og internkontroll for sjømatindustrien
- kjenner til forsknings- og utviklingsarbeid for norsk sjømatnæring
- har forståelse for sammenhengen mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene, samt hvordan kvalitet og utbytte måles
- kan oppdatere sin kunnskap innenfor fagområdet
Ferdigheter: Kandidaten
- kan anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid innen sjømatnæringen på problemstillinger og treffe begrunnede valg
- kan reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling
Generell kompetanse: Kandidaten
- har innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger i sjømatindustrien
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger gjennom relevante uttrykksformer
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- kjenner til nytenking og innovasjonsprosesser i sjømatindustrien
Undervisning
Det arrangeres tre samlinger og en todagers semesterkonferanse.På samlingene vil det veksles mellom dialogbaserte forelesninger, presentasjon av praktiske eksempler, oppgaveløsning i grupper, erfaringsutveksling og felles diskusjoner. Mellom samlingene skal deltakerne arbeide med oppgaver til mappeinnlevering.
Error rendering component
- Om emnet
- Studiested: Finnsnes |
- Studiepoeng: 10
- Emnekode: FSK-6000
- Ansvarlig enhet
- Norges fiskerihøgskole