UiT er koblet på datalagringsplanene

Planene om å etablere verdens største datalagringssenter i Narviks nabokommune Ballangen, følges med interesse fra UiT i Narvik. – Vi er åpne for samarbeid, sier studieleder Arild Steen.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 18.08.17 00:00 Oppdatert: 18.08.17 10:52
Narvik

Planene om datasenteret ble denne uka konkretisert i en pressemelding fra selskapet Kolos Norway. Anlegget er tenkt å strekke seg over 600.000 kvadratmeter og er planlagt å kunne produsere datakraft som trekker opp mot 1.000 megawatt strøm. Overfor BBC ble det påpekt at UiT utdanner 200 teknologistudenter I Narvik hvert eneste år – og at tanken er å ansette ferdige dataingeniører derfra.

Nå bekrefter studieleder Arild Steen ved institutt for datateknikk ved fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) i Narvik, at det har vært kontakt mellom universitetet og gründerne bak datalagrings-selskapet.

- Vi har vært informert av gründerne om planene. De tok kontakt med oss for å høre hvordan vi som skole stiller oss. Og vi er villige til å tune studietilbudet - finne passende emner i fagområdet, om dette kommer opp og står. Det vil være fantastisk og vi er åpne for samarbeid, sier Arild Steen til lokalavisen Fremover.

Han påpeker at et slikt senter vil kunne bidra til nye bachelor- og masteroppgaver ved universitetet – i tillegg til altså å bli en potensiell arbeidsgiver for UiT-studenter.  

I dag, fredag, blir det avholdt en pressekonferanse i Ballangen der vinneren av arkitektkonkurransen for det planlagte senteret, det verdensomspennende prosjekteringssselskapet HDR, presenterer sin konseptskisse. I tillegg deltar klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) på møtet.

  


 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 18.08.17 00:00 Oppdatert: 18.08.17 10:52
Narvik
Vi anbefaler