To år etter første kull med masterstudenter i sosialt arbeid startet opp ved UiT i Alta, er de første gjennom studieløpet." /> To år etter første kull med masterstudenter i sosialt arbeid startet opp ved UiT i Alta, er de første gjennom studieløpet." />

Første masterkandidater i sosialt arbeid er uteksaminert

To år etter første kull med masterstudenter i sosialt arbeid startet opp ved UiT i Alta, er de første gjennom studieløpet.
Andersen, Elisabeth
Publisert: 03.07.17 00:00 Oppdatert: 03.07.17 13:00

De første masterstudentene i sosialt arbeid er uteksaminert ved UiT. Her gratuleres Liv Eli Aslaksdatter Gaup av dekan Wenche Kjæmpenes. Ved siden av står Maryon Johnsen Nordsveen. Foto: Elisabeth Andersen

Det betyr at de har gjennomført en 5-årig utdanning med 3-årig bachelorutdanning og 2-årig master fra fakultet for idrett, reiseliv og sosialfag (IRS-fak).

– Dette er historisk for både universitetet, fakultetet og institutt for barnevern og sosialt arbeid, og en viktig markering, sier dekan ved IRS-fakultetet, Wenche Kjæmpenes. I sin tale til de nybakte masterkandidatene minnet hun dem på ansvaret som ligger i å bruke sin kompetanse slik at det fremmer vår samfunnsutvikling.

Sist fredag ble Maryon Johnsen Nordsveen og Liv Eli Aslaksdatter Gaup behørig feiret etter å ha forsvart sine masteroppgaver på campus Alta. Maryon tok sin bachelorgrad ved instituttets utdanning i Tromsø og Liv Eli studerte ved bachelorprogrammet som instituttet kjørte i Kirkenes. Deretter startet begge to, som en del av det aller første kullet på den nye masteren i sosialt arbeid i Alta.

– Nå har de en master med fokus på sosialt arbeid i et mangfold og marginaliseringsperspektiv. Vi håper at de blir i regionen og tilfører markedet kunnskap. Det er viktig for praksisfeltet at man har folk med master fordi det er et økt krav i offentlig forvaltning. Kanskje kan de bidra i framtidig undervisning og forskning sammen med oss også, sier en stolt leder ved institutt for barnevern og sosialt arbeid, Nina Hermansen.

Begge kandidatene har skrevet masteroppgaver om sentrale arbeidsområder for sosialt arbeid. Liv Eli har fokusert på miljøterapeuters erfaringer med vold og trusler, og Maryon har forsket på frafall i videregående skole og sosiale relasjoners betydning for å forhindre dette.

Andersen, Elisabeth
Publisert: 03.07.17 00:00 Oppdatert: 03.07.17 13:00
Vi anbefaler