her." /> her." />

Lag din egen datahåndteringsplan

I styremøtet 9. mars 2017 vedtok universitetsstyret ved UiT Prinsipper og retningslinjer for forvaltning av forskningsdata ved UiT, gjeldende fra 1. september samme år. Formålet med disse er å "avklare ansvar og gi veiledning om hvordan institusjonen og ansatte skal forvalte, dele og bevare forskningsdata i tråd med institusjonens administrative, finansielle og forskningsetiske retningslinjer." Les mer om styrevedtaket her.

 

Hvis du planlegger å samle inn data i et forskningsprosjekt, lønner det seg å lage en god plan for å holde bedre oversikt over hvordan dataene skal håndteres i de ulike fasene av prosjektet. Stadig flere finansiører krever dessuten at en datahåndteringsplan leveres sammen med prosjektskissen. Fra 1. september 2017 gjelder dette kravet også ved UiT Norges arktiske universitet.

En datahåndteringsplan inneholder vanligvis informasjon om blant annet eksisterende data, dokumentering av datainnsamling, strukturering av data, metadata, hvordan dataene skal arkiveres, og om og hvordan de skal deles.

I dette kurset lærer du om hvordan du skriver en god datahåndteringsplan, og hva som typisk forventes av finansiørene.

Universitetsbiblioteket holder flere kurs om forskningsdata, se full oversikt her.

Når: 05.09.17 kl 13.15–14.00
Hvor: Farmasibygget, F2.302
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Helene N. Andreassen
Telefon: 776 45 735
E-post: helene.n.andreassen@uit.no

Påmelding
Frist: 04.09.2017
Fristen har gått ut. Beklager
Legg i kalender