UiT er på plass under NAFSA

UiT er på plass når NAFSA, beskrevet som verdens største møteplass for internasjonal utdanning og utveksling, går av stabelen i Los Angeles neste uke.
Eidum, Espen Viklem
Publisert: 25.05.17 00:00 Oppdatert: 25.05.17 14:32
Tromsø

UiT Norges arktiske universitet er med når NAFSA-konferansen arrangeres for 69. gang kommende uke. Foto: NAFSA

- UiT deltar på NAFSA fordi det er en viktig arena for vårt samarbeid med Nord-Amerika, som jo er et av fokusområdene i universitetets nordområdestrategi, sier Sigrid Ag, leder for seksjon for internasjonalisering av studier ved UiT Norges arktiske universitet.

Gigantkonferanse

NAFSA (Association of International Educators, eller North American Foreign Student Advisors, som er det opprinnelige navnet), er en årlig konferanse om internasjonalisering i høyere utdanning. Konferansen samler deltakere fra hele verden. Når den mellom 28. mai og 2. juni nå arrangeres for 69. gang, er det ventet mellom 10.000 og 12.000 konferansedeltakere til Los Angeles.

Seksjonsjef Sigrid Ag. 

- Under NAFSA er det lagt opp til møter med en rekke av UiTs internasjonale samarbeidspartnere. I tillegg er også konsortieavtalen vår med Berkeley under revisjon. Vi vil også markedsføre oss som attraktivt studiested for internasjonale studenter i konferansens store Expo Hall, forteller Ag.

Nobelprisvinner

I tillegg til å være en viktig møteplass for internasjonale samarbeidspartnere innen forskning og utdanning, arrangeres det også en lang rekke workshops og seminarer om ulike temaer knyttet til internasjonalisering i sektoren. Hvert år inviteres også en rekke anerkjente foredragsholdere til NAFSA. I år er blant andre tidligere vinner av Nobels fredspris, den iranske juristen Shirin Ebadi, invitert for å snakke om menneskerettigheter.

Vil ha studenter inn - og sende dem ut

I UiTs strategi er det nedfelt at universitetet skal legge til rette for økt internasjonal mobilitet.

UiT Norges arktiske universitet er en internasjonal institusjon. Drøyt 10 prosent av universitetets studenter har utenlandsk utdanningsbakgrunn, og en fjerdedel av de ansatte har utenlandsk statsborgerskap. Alle fakultetene deltar i ulike former for internasjonalt utdanningssamarbeid.

Seniorrådgiver Ingvild Svestad ved Seksjon for internasjonalisering av studier, er en av de som deltar fra UiT under årets NAFSA-konferanse. 

UiT har et bredt tilbud av engelskspråklige emner og programmer, og tar imot rundt 600 internasjonale studenter hvert år. Men like viktig er arbeidet med å sende våre studenter ut i verden via utvekslings- og samarbeidsavtaler med internasjonale partnere. I dag finnes det en lang rekke utvekslingsavtaler som studenter kan benytte seg av for å bygge internasjonal kompetanse.

Les mer om våre utvekslingsavtaler her

- Gjennom å delta på NAFSA bygger UiT kompetanse og nettverk. Det er viktig å konsolidere samarbeidet og styrke allianser over geografiske grenser, særlig sett i lys av den retningen storpolitikken ser ut til å ta, sier Sigrid Ag.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 25.05.17 00:00 Oppdatert: 25.05.17 14:32
Tromsø
Vi anbefaler