Program for pedagogisk basiskompetanse 2017-2018

Ved tilsetting på kvalifiseringsvilkår stilles det krav om å erverve seg pedagogisk basiskompetanse i løpet av kvalifiseringsperioden. Det er utarbeidet kriterier for godkjenning av pedagogisk basiskompetanse og veiledende rutine for oppfølging av tilsatte på kvalifiseringsvilkår. Med virkning fra 1.1.2008 vedtok universitetsstyret å innføre pedagogiske mapper som grunnlag for godkjenning av pedagogiske kvalifikasjoner (pedagogisk basiskompetanse) ved tilsettinger i undervisnings- og forskerstillinger. I Program for pedagogisk basiskompetanse rettes fokuset mot nettopp utvikling og styrking av deltakernes pedagogiske kompetanse. Programmet går over to semestre, og består av kurs, seminar og veiledning der den enkelte deltaker gis faglig støtte og bistand i arbeidet med å utvikle den pedagogiske mappen. Mappen vurderes i henhold til kriteriene for pedagogisk basiskompetanse ved UiT. Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result) er ansvarlig for programmet og godkjenning av mappene.

Programmet 2017–2018

Søknadsfristen er 25. april 2017 med oppstart september 2017. Kursdatoene er allerede fastsatt for opptak (se nedenfor). De siste årene har det vært betydelige flere søkere enn programmet har plass til. 25 deltakere tilbys plass, etter følgende prioritering:

  • Professor, førsteamanuensis og universitetslektor i kvalifiseringsstilling
  • Professor/dosent, førsteamanuensis/førstelektor og universitetslektor i faste stillinger
  • Midlertidig ansatte i tilsvarende stillinger (post doc eller Ph.d kan ikke søke)
  • Høgskolelærer i kvalifiseringsstilling må ta mastereksamen først.

Innlevering av pedagogisk mappe er 3. mai 2018. Deltakerne leverer sin pedagogiske mappe i digital form. Det vil si at mappen skal foreligge tilgjengelig på nett med muligheter for ulik grad av åpenhet. Obligatoriske kurs og fordypningsdel inngår i programmet og utgjør grunnlaget for utvikling av en helthetlig pedagogisk mappe.

For mer informasjon se følgende linker:

Ofte stilte spørsmål - Program for pedagogisk basiskompetanse

Retningslinjer for godkjenning av pedagogisk basiskompetanse for høyere utdanning ved UiT:

Kriterier for godkjenning av pedagogisk basiskompetanse og hva mappene bør inneholde:

Obligatoriske kurs er:

  • 12., 13., og 14. september: Å undervise i høyere utdanning (inkluderer kollegaveiledning del I)
  • 11., 12. oktober og 16. november: Ulike perspektiver på læring del I og II
  • 20. oktober: Seminar om fordypningsprosjekt (½-dag)
  • 21. februar eller 21. mars. Kollegaveiledning del II, ½-dag etter gjennomført gjensidig kollegaveiledning

Fordypningsprosjekt:

Som en del av Program for pedagogisk basiskompetanse, skal du gjennomføre et utviklingsprosjekt i tilknytning til egen undervisning. Utviklingsprosjektet er et sentralt element i programmet, og har som målsetning å styrke undervisningskvaliteten ved UiT. Prosjektet skal presenteres i eget fagmiljø.

Påmelding/dokumentasjon:

Ved påmelding, send over kopi av arbeidskontrakt eller annen dokumentasjon på din ansettelse ved UiT (for eksempel utdrag fra Paga som viser stillingskategori, om du er fast ansatt, ansatt på kvalisering el). Om du er ansatt på kvalifiseringsvilkår, må det framkomme av dokumentasjonen. Send til: kari.riddervold@uit.no

Starter: 12.09.17 kl 00.00
Slutter: 03.05.18 kl 00.00
Hvor: Tromsø
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte
Kontakt: Kari Riddervold
Telefon: 776 46380
E-post: kari.riddervold@uit.no

Påmelding
Frist: 25.04.2017
Fristen har gått ut. Beklager
Legg i kalender