Nominert til årets tidsskriftartikkel

En artikkel av professor Øyvind Ravna ved Det juridiske fakultet, har blitt nominert til "Årets tidsskriftartikkel" 2016 av Universitetsforlaget.
Moe, Trude Haugseth
Publisert: 03.03.17 00:00 Oppdatert: 03.03.17 09:56
Tromsø

En artikkel av professor Øyvind Ravna har blitt nominert til hedersprisen "Årets tidsskriftartikkel" av Universitetsforlaget. Foto: Privat

Artikkelen som er nominert heter Rettslige disposisjoner som grunnlag for bortfall av rettigheter, og ble publisert i Tidsskrift for eiendomsrett nr. 1/2016. 

"Universitetsforlaget er stolte av å få være utgiver for 56 solide tidsskrift. Redaksjoner og forfattere gjør en formidabel innsats for at lesere i Norden og resten av verden skal få tilgang til ny og godt formidlet kunnskap. For å gjøre ære på dette arbeidet deler Universitetsforlaget hvert år ut hedersprisen «Årets tidsskriftartikkel». Forfatteren av vinnerartikkelen mottar 25 000 kroner.", forteller Universitetsforlaget om prisen i en e-post.

"Faglig nyvinnende og godt formidlet"

"Utvelgelseskriteriene er at artikkelen skal være faglig nyvinnende og godt formidlet. Det er redaktørene i hvert enkelt tidsskrift som nominerer artikler, mens en uavhengig jury, utpekt av Universitetsforlaget, på fritt grunnlag vurderer de foreslåtte kandidatene og kårer vinneren." skriver Universitetsforlaget. 

Prisen deles ut 6. juni 2017 på Universitetsforlagets sommerfest i Oslo, og alle nominerte forfattere inviteres til festen. 

Overraskende 

Øyvind Ravna kommenterer nominasjonen slik: 

- Overraskende og gledelig å bli nominert, da jeg selv synes jeg har skrevet artikler med mer spennende problemstillinger. Artikkelens tema, om rettslige disposisjoner (fra myndigheter o.a.) kan medføre at bruks- og styringsrettigheter kan falle bort, tar utgangspunkt i mothevdsproblematikk fra hevdsloven og er jo slik sett et noe snevert tema. Samtidig går temaet rett inn i de problemstillingene som er behandlet av Finnmarkskommisjonen og senest av Utmarksdomstolen for Finnmark i Nesseby-dommen fra 23. januar i år i en tvist om lokalbefolkningens rett til å styre over og forvalte egne utmarksressurser - og er slik sett i høy grad er dagsaktuell.

- Og det er jo hyggelig å registrere at Utmarksdomstolen i nevnte dom nettopp la til grunn at lokalbefolkningens bruks- og styringsrett ikke var falt bort som følge av statens disposisjoner, som i all hovedsak har vært av rettslig art. For et par dager siden ble denne dommen anket til Høyesterett, og om den slipper inn der, vil trolig også Høyesterett måtte ta stilling til dette spørsmålet, sier professoren. 

Moe, Trude Haugseth
Publisert: 03.03.17 00:00 Oppdatert: 03.03.17 09:56
Tromsø
Vi anbefaler