vår 2018:    MUS-2211 Korledelse 1 - 30 stp

Emnetype

Kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Arbeid med:

Ensembledirigering og instruksjon,teknikk og uttrykk,sammenhengen mellom det utøvende arbeidet som dirigent og rollen som korpedagog. Sangteknikk og kortonedanning,utvikling av korklang,partiturstudium, gehørtrening og stemmefysiologi.


Hva lærer du

Studentene skal

- tilegne seg dirigenttekniske ferdigheter, arbeidsmåter og fagdidaktisk kompetanse for instruksjon av vokale grupper og ensembler

- ha kunnskaper om aktuelle ensembletyper og kunne lese og tolke ulike typer partitur for disse ensemblene

- bevisstgjøre sin rolle som leder og utvikle selvstendighet og naturlig autoritet

- utvikle kreativitet, fantasi og selvstendighet i repertoarvalg og arbeidsmåter.


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Undervisning vil bli gitt både i gruppe og som individuell veiledning og veksler mellom teorisk og praktisk arbeid på samlingene. Studentene vil få veiledning i arbeid med eget ensemble. Slik veiledning kan foregå på grunnlag av videoopptak med eget kor og/eller eventuelt praksisbesøk av veileder/lærer. En vil også benytte ulike andre ensembler i en øvingssituasjon. Undervisningen i gruppa skal bidra til prosessevaluering av hverandres arbeid. Studenter som tar emnet som valgområde, må etter nærmere avtale følge deler av konservatoriets obligatoriske undervisning/prosjekter gjennom hele studieåret. Studenten må ha tilgang til internett og Classfronter brukes som informasjons- og kommunikasjonsverktøy. Emnet er samlingsbasert og går over to semester.

Eksamen

Obligatorisk arbeidskrav:

Prosjektoppgaven må være godkjent for at studenten skal kunne framstille seg til eksamen.

Eksamen består av to deler som vektes likt:

1) Kandidaten skal gjennomføre en konsert med eget ensemble. Konserten tas opp på video/DVD. Kandidaten skal i forkant få repertoarliste/program godkjent av faglærer. Innleveringsfrist for opptak er normalt 10. mai.

2) Kandidaten får tildelt en oppgave som skal innstuderes og bearbeides med et ensemble/kor. Kandidaten får oppgaven utdelt én uke før eksamen. Etter prøven gjennomføres en samtale med utgangspunkt i gjennomføringen av innstuderingsoppgaven.

Eksamen vurderes med gradert karakter etter skalaen A- F. Ved stryk i en av delene må kandidaten avlegge ny prøve kun i den delen som ikke er bestått.


Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 30
  • Emnekode: MUS-2211