høst 2017:    HIS-3004 Historiedidaktikk - 10 stp

Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne. Det er normalt obligatorisk for masterstudenter i historie samt studenter på lektorutdanningen retning historie, men kan etter søknad erstattes av godkjente alternativer. 

Opptakskrav

Avlagt bachelorgrad med en fordypning på minimum 80 studiepoeng i historie eller tilsvarende utdanning (jf. opptakskrav for masterprogram i historie), med karakterkrav i fordypningen på minimum C. Emnet er også åpent for studenter som oppfyller opptakskrav for masternivå innen andre humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag.

Søknadskode 9371-enkeltemner på masternivå.


Innhold

Emnet tar opp historiebruk i vid forstand. Skolen og skolefaget historie er ett av områdene som dekkes, men emnet behandler også historiebevissthet og historiebruk i bl.a. kulturvern, museer, kulturforvaltning, dannelse av kollektive identiteter, minnepolitikk og populærkultur.

Hva lærer du

Etter bestått  emne skal studentene ha følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

studentene har kunnskap om:

  •  at historie ikke bare er noe som formidles av et profesjonelt fag til allmennheten via skolen og andre formidlingskanaler, men at historiebevissthet og historieforståelse er et langt mer fundamentalt fenomen som formes og endres på mangfoldige måter.

Ferdigheter

Studentene kan:

  • drøfte og formidle refleksjoner over historiedidaktiske problemer gjennom diskusjoner og i foredrag.

Kompetanse:

  • Evne til kritisk og sjølkritisk refleksjon over hvordan faget historie og historiebevissthet virker og kan virke i ulike samfunnsmessige sammenhenger.


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråket skal normalt være norsk. For å oppnå instumentelle mål om å utvikle kompetanse i engelsk fagspråk hos norskspråklige studenter og/eller intregrere studenter med annen morsmål enn norsk/annet skandinavisk språk, kan undervisningsspråket også være engelsk.

Eksamensspråk er normalt norsk, men det kan også gis anledning til å skrive oppgaver og eksamensbesvarelser på andre språk. Det må eventuelt avtales med instituttet på forhånd.


Undervisning

20-22 timer forelesninger/seminar. Emnet gis normalt hvert høstsemester, og det er bare anledning til å avlegge ordinær eksamen i undervisningssemestrene.

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Eksamen: Eksamen består av en forelesning på 20 min over et historiedidaktisk emne. Studentene har anledning til å foreslå emne og problemstilling for forelesningen, men oppgaveformuleringen må godkjennes av fagansvarlig. Utlevering av godkjent oppgave skjer en uke før forelesningene (eksamen) starter.

De som ikke foreslår emne, eller som ikke får godkjent foreslått emne, får tildelt et emne av fagansvarlig. Forelesningen (Eksamen) er normalt åpen for alle. Det gis bokstavkarakterer A-F, der F er stryk.

Ved karakter F/ikke bestått tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.


Pensum

Oppdatert pensumliste vil foreligge ved semesterstart

Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 10
  • Emnekode: HIS-3004