Møter framtidige studenter

Med dyktige ansatte og studenter møter UiT framtidige studenter på en av de største utdanningsmessene i Norge. Utdanningsmessen arrangeres i Oslo Spektrum.
Loe, Ole Martin
Publisert: 15.02.17 00:00 Oppdatert: 15.02.17 13:13

Noen av UiTs representanter på utdanningsmessen i Oslo spektrum. Fra venstre Simen Lindgaard, Maren Charlotte Bø, Thomas Ekeren, Christian B. Arkteg. Foto: Stine-Marie Andreassen

En av de største nasjonale utdanningsmessene arrangeres i Oslo Spektrum 15. og 16. februar 2017. Der er UiT representert med dyktige ansatte og studenter for å kunne svare på spørsmål om og promotere UiTs brede studietilbud.

– UiT er en aktiv deltaker på de nasjonale utdanningsmessene. I vårt rekrutteringsarbeid er det viktig å være synlig der vi kan møte fremtidige studenter for å promotere og gi god informasjon om vårt brede studietilbud, sier rektor ved UiT, Anne Husebekk.

Fra utdanningsmessen i Oslo spektrum.
Fra utdanningsmessen i Oslo spektrum. Foto: Stine-Marie Andreassen

Elever fra videregående skole

Hovedvekten av de som besøker utdanningsmessene er elever fra den videregående skole og elever fra ungdomsskolen, men også andre som ønsker å skaffe seg informasjon om studiemuligheter besøker utdanningsmessene. UiT har så langt i år deltatt på utdanningsmesser i Trondheim, Bergen, Stavanger, Lillestrøm, Bodø og Tromsø. Siste utdanningsmesse som besøkes er i Oslo Spektrum.

I tillegg har UiT deltatt på lokale yrkes- og utdanningsmesser i Nord-Norge, fra Kirkenes og Hammerfest i nord til Mo i Rana i sør. UiT gir alle avgangselever i den videregående skolen i Nord-Norge mulighet til å møte en representant fra UiT personlig, enten gjennom arrangementet Åpen dag ved UiT, skolebesøk, universitetsturneen eller yrkes- og utdanningsmesser lokalt.

Viktig med møter

UiT ønsker å gi alle avgangselever i den videregående skole mulighet til å møte en representant personlig før de eventuelt velger å søke studieplass ved UiT.

– For oss er det viktig å gi avgangselevene god informasjon om våre studier, og forsøke å forklare forskjellen mellom videregående skole og universitet slik at man har et bedre grunnlag for å vite hva man kommer til dersom man velger å søke studieplass ved UiT, sier Husebekk.

UiT deltar også på universitetsturneen som blir arrangert i 12 fylker der studenter fra ulike utdanningsinstitusjoner besøker ulike videregående skole for å gi informasjon om studietilbudene ved sine respektive utdanningsinstitusjoner. Gjennom universitetsturneen besøker UiT rundt 170 videregående skoler i Norge.

Loe, Ole Martin
Publisert: 15.02.17 00:00 Oppdatert: 15.02.17 13:13
Vi anbefaler