Jusstudiet i Tromsø fortsatt på topp

I år som i fjor, ligger UiTs 5- årige master i rettsvitenskap øverst eller på delt førsteplass i de fleste kategoriene i den store studentundersøkelsen Studiebarometeret.
Moe, Trude Haugseth
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Trude Haugseth Moe
Publisert: 13.02.17 00:00 Oppdatert: 14.02.17 10:27
Tromsø

Jusstudentene ved UiT er fortsatt veldig fornøyde, viser årets Studiebarometer. Her representert ved tre jusstudenter som var faddere ved semesterstart i fjor. Fra v. Sigrid Fife Søyland, Ivanna Frostad Ulriksen og Andrea Johanna Telle. Foto: Trude Haugseth Moe

Resultatene fra Norges største undersøkelse om studiekvalitet, Studiebarometeret*, som ble gjennomført i høstsemesteret, er nå klare. 

I år som i fjor, ligger UiTs 5- årige master i rettsvitenskap øverst eller på delt førsteplass i de fleste kategoriene når man sammenligner med de andre to universitetene som tilbyr samme utdanning, i Oslo og i Bergen.

Studieprogrammene ved de to andre universitetene har tatt litt innpå Tromsø siden i fjor, men masteren i rettsvitenskap ved UiT scorer fortsatt best eller deler førsteplassen i 6 av 8 kategorier, blant annet når det gjelder undervisning, medvirkning og helhetsvurdering av studiet.

Høy svarprosent

– Det er jevnt over et godt resultat, som vi er veldig glade for. Tallene viser at studentene våre fortsatt er veldig fornøyde med studiet sitt, og at de er engasjerte. Jeg er spesielt fornøyd med den høye svarprosenten vi har i år, sier studiesjef ved Det juridiske fakultetet ved UiT, Kjersti Dahle.

I år kan UiTs jusstudie nemlig vise til tidenes høyeste svarprosent, på hele 60 prosent, sammenlignet med Bergens 50 og Oslos 27 prosent deltakelse blant den utvalgte studentmassen. UiT som helhet hadde en svarprosent på 42 prosent.

Bruker tilbakemeldingene aktivt

– For oss er det veldig nyttig å få alle disse tilbakemeldingene, som vi bruker aktivt i vår satsning på å stadig forbedre studiekvaliteten, sier studiesjefen.

Hun forteller at staben ved studieseksjonen studerer resultatene i detalj, og at de inngår som en del av fakultetets kvalitetssikringssystem.

– Vi ser på alle resultater, helt ned til hver enkelt «frihånds» -tilbakemelding som vi har fått. For eksempel ser vi at flere studenter etterlyser mer podcasting, og derfor setter vi nå enda mer styrke bak å forbedre vårt tilbud innen podcasting, forteller Dahle.

*Om Studiebarometeret :

– utføres av NOKUT, som står for Norsk organ for kvalitet i utdanningen, og er et et uavhengig organ under Kunnskapsdepartementet. 

– viser data fra en nasjonal spørreundersøkelse som blir sendt ut til over 60 000 studenter hver høst.

– viser studentenes oppfatninger om kvalitet i studieprogrammer ved norske høyskoler og universiteter.

Moe, Trude Haugseth
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Trude Haugseth Moe
Publisert: 13.02.17 00:00 Oppdatert: 14.02.17 10:27
Tromsø
Vi anbefaler