Utforsker studietilbudet ved UiT

Nærmere 1000 elever fra den videregående skolen i Nordland, Troms og Finnmark besøkte UiT under Åpen dag ved UiT i Tromsø og UiT i Alta.
Loe, Ole Martin
Publisert: 10.02.17 00:00 Oppdatert: 13.02.17 13:15

Synnøve Dinesen (t.v.), Elisabeth Johansen og Marianne Pettersen var tre dem som besøkte Åpen dag ved UiT i Tromsø. Foto: Ole Martin Loe

Det var god oppslutning på Åpen dag ved UiT i Tromsø og UiT i Alta.
Synnøve Dinessen, Elisabeth Johansen og Marianne Pettersen var tre av dem som hadde tatt turen til UiT i Tromsø for å finne ut av hvilke studiemuligheter de har der.

– Vi vurderer å studere ved UiT. Derfor ønsker vi å komme og høre mer om studiemulighetene, sier de tre jentene som alle går på Kvaløya videregående skole i Tromsø.

På åpen dag får elevene informasjon om studietilbudet ved UiT, og de velger selv hvilken fagpresentasjon de skal følge.

– Bra arrangement

De tre jentene var på fagpresentasjonen med marine fag, reiselivsfag, idrett og friluftsliv, juridiske fag og økonomiske og administrative fag.

– Vi ønsket først og fremst å høre mer om de økonomiske studieretningene som tilbys ved UiT, men det var også spennende å høre om de andre fagene, sier Synnøve og Elisabeth.

Jentene skryter av arrangementet, og synes det absolutt var verdt å delta på Åpen dag.
– Arrangementet var bra, og vi er glade for å ha deltatt på det, sier jentene i det de er på tur videre til Tromsøhallen på utdanningsmessa som arrangeres der.

Også i Narvik og Harstad

Ved UiT i Tromsø ble arrangementet åpnet av prorektor for utdanning ved UiT, Wenche Jakobsen.

– Vi synes det er fantastisk å få besøk av så mange elever i den videregående skolen. For oss er det viktig å gi elevene god informasjon om hvilke studietilbud som finnes ved UiT, sier prorektor Wenche Jakobsen.

Hun er glad for at det er stor oppslutning rundt arrangementet, både ved UiT i Alta og ved UiT i Tromsø, og håper at det også kommer mange elever fra den videregående skolen til åpen dag ved UiT i Narvik og ved UiT i Harstad.
Åpen dag blir arrangert ved UiT i Narvik 7. mars og ved UiT i Harstad 16. mars.

Fra en av fagpresentasjonene på åpen dag ved UiT i Tromsø. Foto: Ole Martin Loe


 

Loe, Ole Martin
Publisert: 10.02.17 00:00 Oppdatert: 13.02.17 13:15
Vi anbefaler