Master i Funksjonshemming og deltakelse – landets eneste, to samlinger per semester

- Masterprogrammet er utformet ved det vernepleiefaglige miljøet ved UiT her i Harstad, men er tverrfaglig, så vi dekker funksjonshemming og deltakelse i et bredt perspektiv.
Nilsen, Kjetil
Publisert: 10.02.17 00:00 Oppdatert: 10.02.17 13:36
Harstad

- Studiet er derfor aktuelt for folk med ulik fagbakgrunn, sier fagansvarlig - førsteamanuensis Gunn Elin Fedreheim.

Faglig koordinator, førsteamanuensis Gunn Elin Fedreheim Foto: Kjetil Nilsen

Tverrfaglig studiemiljø


- På kullene vi har hatt til nå, har vi både sosionomer, ergoterapeuter, sykepleiere, pedagoger – foruten vernepleiere. Det tverrfaglige miljøet fremheves som positivt av studentene. Og det tverrfaglige spennet gjenspeiler seg i temaene for studentenes masteravhandlinger, tilføyer hun.

- Blant temaene finner vi alt fra musikk til sykepleiefaglig skjønn; psykiatri; utviklingshemming og arbeid; eldre og aktivitet i sykehjem; selvbestemmelse m.m. Vi er opptatt av å la studentene få mulighet til å tenke nytt.

To ukesamlinger

Fedreheim opplyser at masterprogrammet er lagt opp som et deltidstilbud over 3 år, med kun to ukesamlinger per semester, og veiledning mellom samlingene. Tilbakemeldingene fra studentene sier at et slikt studieopplegg gjør det greit å kombinere studiet med jobb – enten ved å søke permisjon eller opparbeide avspasering.

Hun trekker også fram moduliseringen av studiet – noe som har gjort det svært fleksibelt.
- Det er fire moduler, i tillegg til masteroppgaven: Funksjonshemming; Deltakelse, Velferdsstatens strukturer; og Vitenskapsteori og forskningsmetode. Studenter som for eksempel ønsker å ta kun én modul, kan gjøre det - og få sine studiepoeng, sier Fedreheim.  

Torgeir Riise: - Jeg får brukt egne erfaringer i utdanningen, både fra jobb og som kunstner. Foto: Kjetil Nilsen/UiT

- Får brukt mine egne erfaringer

Graffitikunstner Torgeir Riise – utdannet vernepleier – er en av studentene som nå er inne i sluttspurten på masteren. Han jobber til daglig ved Ungdommens Hus i Harstad, og har valgt Street Art som metode i miljøarbeid som tema for sin masteravhandling.

- Det illustrerer romsligheten og fleksibiliteten ved denne tverrfaglige masteren, sier han.  

- Midt i blinken for meg! Her får jeg brukt mine erfaringer, både fra jobb og som kunstner. Baserer meg på feltarbeid og intervjuer i utforming av oppgaven, og har blant annet intervjuet kollegaer i Nederland, og har gjort feltarbeid med dekoroppdrag på Ragna Ringdals dagsenter for mennesker med funksjonshemming, avslutter Torgeir Riise. 


MASTER I FUNKSJONSHEMMING OG DELTAKELSE

Søknadsfrist 1. mars

Nilsen, Kjetil
Publisert: 10.02.17 00:00 Oppdatert: 10.02.17 13:36
Harstad
Vi anbefaler