Planarbeidet for campusutvikling av UiT Harstad i gang

- En historisk dag, uttalte Erland Loso – bygg- og eiendomsdirektør ved UiT. - Dette er nemlig første gang universitetet kjører en campusutviklingsplan.
Nilsen, Kjetil
Publisert: 29.01.17 00:00 Oppdatert: 30.01.17 08:40
Harstad

Slik åpnet direktør Loso et møte ved UiT Harstad fredag som markerte oppstarten på planarbeidet for videre utvikling av campus Harstad. En styringsgruppe og en arbeidsgruppe ble etablert, og begge avholdt sine første møter.

Oversiktskart som viser arealet - innrammet i blått - som kan inngå i utviklingen av UiT Harstad. Havnegt. 11 er tomta som idag benyttes som parkeringsplass. 

En campusutviklingsplan er en plan for helhetlig forvaltning og utvikling av undervisnings- og forskningsarealer, bygg og uteområder tilknyttet campus, samt utvikling av synergi mellom utdanningsinstitusjon og lokalsamfunn

Arbeidet med utviklingsplanen skal gjennomføres i et nært samarbeid mellom: UiT, Harstad kommune, Studentsamskipnaden, studentene og Statsbygg.  

Fantastisk utgangspunkt 

- Arbeidet vi står foran, er mer en prosess enn et produkt, uttrykte Loso.
– Vi vil prøve å utvikle noe nytt, og vi har et fantastisk utgangspunkt her i Harstad, og ønsker blant annet å oppnå større samhandling mellom universitetet og samfunnet rundt, sa Loso.  

Rektor Anne Husebekk fulgte i sin innledning opp og understreket at universitetet går inn i dette arbeidet i hele sin bredde og styrke. I tett dialog med ledelsen vil man se nøye på hvilke behov som finnes, innen de rammene universitetet har.

Hun slo videre fast at det skal være gode faglige tilbud ved alle UiTs campuser, og at hun hadde stor tro på Harstad som campus for UiT.

Havnegt. 11 - dagens parkeringsplass - står sentralt i arbeidet med campusutviklingsplanen. 

Forventninger

Harstad kommune var også representert på møtet, ved rådmann Hugo Thode Hansen. Han uttrykte en klar forventning fra kommunens side om utvikling av studietilbudet i Harstad – både mht bredde og spissing.

I dette lå også en uttalt forventning om å sikre solide forskningsbaserte miljøer ved campus. Han forventet også en campus som var mer synlig og åpen lokalt og regionalt, bl.a. med en som kunne fungere som talerør eller «ambassadør» utad.  

Styringsgruppen
UiT v/ Avdelingsdirektør Erland Loso
Harstad kommune v/ Rådmann Hugo Thode Hansen
Studentene v/ Dan Terje Nytrem
Samskipnaden v/ Adm. dir Hans Petter Kvaal
Statsbygg v/ Regiondir. Kathrine Julin Pettersen

Arbeidsgruppen 
UiT Harstad v/ Campusdir. Karl Erik Arnesen 
UiT Harstad v/ Førstelektor Tor J Schjelde
UiT Harstad v/ Overingeniør Rikke Ditlefsen
Studentene v/ Tonje Isabell Isaksen
Harstad kommune v/ Byplansjef Jan-Inge Lakså
Harstad kommune v/ Næringssjef Bjørn Akselsen
Samskipnaden v/ Campussjef Per Gunnar Johnsen
Samskipnaden v/ Arild Ness Andreassen

Nilsen, Kjetil
Publisert: 29.01.17 00:00 Oppdatert: 30.01.17 08:40
Harstad
Vi anbefaler