- Vi er på god vei

Etter vel tre år og to fusjoner kan vi konkludere med at IRS-fakultetet har etablert seg med solid studiepoengproduksjon, økende andel toppstillinger og markant vekst i forskningsinnsats.
Andersen, Elisabeth
Publisert: 13.01.17 00:00 Oppdatert: 13.01.17 12:20

Det var en sporty og produktiv gjeng som deltok på ledersamlingen til IRS-fak denne uken. Etter litt ruskevær i starten klarnet det opp, og det ble en flott skitur og et fint opphold på Jotka fjellstue. På bildet fra venstre foran: Pål Markusson, Wenche Kjømpenes, Bente Haug. Rad 2 fra venstre: Rune Sundelin, Synnøve T. Andersen, Young-Sook Lee, Nina Hermansen, Elisabeth Andersen. Bakerst fra venstre: Gøril Johansen, Øivind Granerud, Carsten Rolland, Gro Anett Olaussen og Anne Mari R. Harper.

Det kom frem da ledergruppen Ved fakultet for idrett, reiseliv og sosialfag hadde samling på Jotka fjellstue denne uken. Selv om det fortsatt er mye å jobbe med på mange områder, fikk gruppen presentert gode fakta.

Dekan Wenche Kjæmpenes oppsummerte med å fortelle at studiepoengproduksjon og gjennomføringsprosent i henhold til studieplan er høyere ved fakultetet enn ved universitetet samlet og på nasjonalt plan. Studiepoengproduksjon pr. student er gjennom hele året 29,18 ved IRS-fak, 25,93 ved UiT og 24,03 i hele Norge.

- Vi har også stort fokus på kompetanseheving, og alle fagansatte deltar i kompetansehevingsprogram. Åtte stykker har søkt toppstillingskompetanse høsten 2016 og to har blitt tilkjent kompetanse i desember.  Dette er faktisk historisk i Finnmark, sier Kjæmpenes.

Når det gjelder utdanning trekker dekanen frem at  fakultetet har tatt med seg Høgskolen i Finnmarks sterke satsing på nettopp utdanning;

- Vi har generelt stabil rekruttering av studenter, god gjennomstrømning, mange utvekslingsstudenter og lang erfaring med desentrale studier.

Forskningsinnsatsen har økt markant og overgangen fra høgskole til universitet har for alvor gjort seg bemerket.

- Det er gjort et godt stykke arbeid med etablering av forskningsgrupper, noe som har stimulert til økt publisering ved fakultetet. Spesielt positivt er det at sosialfagutdanningene med lav tradisjon for forskning har en solid økning i sin forskningsinnsats, forteller Kjæmpenes.  

 

 

Andersen, Elisabeth
Publisert: 13.01.17 00:00 Oppdatert: 13.01.17 12:20
Vi anbefaler