Har inngått samarbeidsavtale med Akvaplan-niva

Den nye avtalen ble signert fredag 16. desember av rektor Anne Husebekk og Akvaplan-nivas direktør Salve Dahle.
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 19.12.16 00:00 Oppdatert: 19.12.16 09:15

Rektor Anne Husebekk og Salve Dahle er veldig fornøyde med at Uit og Akvaplan-niva nå har inngått et treårig samarbeid. Foto: Trude Borch, Akvaplan-niva

Akvaplan-niva og UiT har allerede et utstrakt samarbeid på områder som konferansen Arctic Frontiers, ARCTOS nettverket, sentrene ARCEx og EWMA samt EMAP-prosjektet som også inkluderer samarbeid med Russland. I tillegg samarbeider de to institusjonene på en rekke prosjekter finansiert av Norges Forskningsråd. 

Hensikten med den nye avtalen, er å videreutvikle og styrke dette samarbeidet. Avtalen skal legge til rette for økt faglig samarbeid, gjennom prosjekter innen forskning, undervisning, innovasjon og formidling.

Partene har begge faglige ressurser innenfor områder som miljøovervåkning, marin økologi og fiskeri- og havbruksrelaterte tema. Det er videre et mål at samarbeidet også utvides til å omfatte nye fag og andre deler av partenes virksomhetsområder. Som en del av avtalen skal det etableres et samarbeidsutvalg med representanter fra begge partene. For UiT så etableres slike utvalg på fakultetsnivå. Samarbeidsutvalget skal:  

- Gi årlig strategiske innspill til institusjonenes ledelse og styrende organer

- Øke innovasjonsgraden for å svare på utfordringer i næringsliv og forvaltning

Partene er også enige om å arrangere årlige samlinger for relevante fagpersoner /forskningsgruppeledere, for gjensidig orientering om strategiske satsninger og drøfting av mulig fellessøknader, prosjektsamarbeid og andre tiltak. 

Avtalen har en gyldighet på tre år fra og med signeringsdato, og kan videreføres for ett år av gangen.

 

Solhaug, Randi Merete
Publisert: 19.12.16 00:00 Oppdatert: 19.12.16 09:15
Vi anbefaler