Læringsplattformer byttes ut ved UiT

Vi har kommet til en milepæl. I 2017 starter vi innføring av ny læringsplattform. Fronter og Itslearning byttes ut.
Bersås, Sølvi
Publisert: 09.12.16 00:00 Oppdatert: 09.12.16 15:53
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik

Tildelte kontrakter

Resultatet av den felles anskaffelsesprosessen ledet av sektoren ble offentliggjort den 8. desember. Tre leverandører har blitt tildelt kontrakter i felles anskaffelse av e-læringsplattform (LMS). Preferert produkt og leverandør er Canvas fra Instructure. I tillegg er Brightspace fra D2L og Neo fra Cypher Learning tildelt kontrakter, men kontrakt med en av disse vil i tilfelle kreve en minikonkurranse før en eventuell anskaffelse. Les ytterligere informasjon på nettsiden: www.uninett.no/dlm

Anskaffelsesprosjektet ved UiT

UiT sin rolle i anskaffelsesprosjektet som Uninett tok initiativ til, har vært deltakelse i styrings- og arbeidsgruppe og med referansegruppe lokalt ved UiT. Referansegruppen besto av faglige og studieadministrative ansatte, studenter, ansatte fra Avdeling for IT, ansatte fra Result. Behovet for UiT ble meldt inn og var med på å danne grunnlaget for en felles krav spesifikasjon. Uninett har ledet prosessen med deltakelse fra over 20 institusjoner i UH-sektoren. Uninetts tekniske ekspertgrupper har, i tillegg til over 200 vitenskapelig ansatte og studenter fra hele sektoren, vært med på å identifisere behov og krav. Disse har også brukertestet alle systemene.

Store endringer

Læringsplattformen er en viktig komponent i UiTs digitale læringsmiljø sammen med digitalt eksamensverktøy Wiseflow, samhandlingsverktøyet Office 365, automatiserte opptak av forelesninger, samt timeplan og app-en UiT Student. Det vil bli store endringer ved utskifting av Fronter og Itslearning for veldig mange, noe vi ikke skal undervurdere. Alle vil få den støtte og opplæring som de trenger for å kunne bruke det nye systemet. Totalt vil rundt 20 000 brukere ved UiT bli berørt.

Tidsperspektiv og piloter ved UiT

Ved UiT vil vi i løpet av våren 2017 ta for oss design og oppsett. I løpet av høsten 2017 blir den første pilotfasen satt i gang. På våren 2018 igangsettes fase 2. Høsten 2018 ønsker vi å være over på den nye læringsplattformen.

 

 

Nytt LMS på Åpen fagdag
Nils Johan Lysnes ved ITA og Jelena Larsen ved Result forteller om Innføring av nytt LMS på ITAs Åpen fagdag 30. november. Foto: Thilo Bubek
Les også foredraget «Innføring av nytt LMS» fra Åpen fagdag ved ITA. Det var Nils Johan Lysnes ved ITA, og Jelena Larsen ved Result, som fortalte om UiTs prosess angående nytt LMS:

Innføring av nytt LMS (Learning Management System). Bakgrunn og informasjon om anskaffelsesprosjektet ved Nils Johan Lysnes og Jelena N. Larsen, UiT Tromsø (pdf)

 

Innføring av nytt LMS (Learning Management System). Bakgrunn og informasjon om anskaffelsesprosjektet ved Nils Johan Lysnes og Jelena N. Larsen, UiT Tromsø (video)

Bersås, Sølvi
Publisert: 09.12.16 00:00 Oppdatert: 09.12.16 15:53
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik
Vi anbefaler