UiT er partner i en ny nasjonal forskerskole

I oktober 2016 var 17 PhD stipendiater og flere av deres veiledere samlet i tre dager på Lysebu konferansesenter til åpning og oppstartseminar ved Den nasjonale forskerskolen for de kommunale helse- og omsorgstjenesten (MUNI-HEALTH-CARE).
Fottland, Anne Serine
Publisert: 06.12.16 00:00 Oppdatert: 06.12.16 10:42

PhD-stipendiater og veiledere som deltok på oppstartseminaret Foto: L. Aasvangen
Norges forskningsråd har bevilget 23 mill kroner over åtte år til den nasjonale forskerskolen.

Forskerskolen ledes fra Universitetet i Oslo ved professor Marit Kirkevold og administrativ koordinator Linda Aasvangen. Den er et samarbeid mellom sju utdanningsinstitusjoner.

Ved UiT er det Senter for omsorgsforskning/IHO som bidrar i det konkrete samarbeidet.

Den nasjonale forskerskolen er spesielt rettet mot PhD stipendiater som har kommunale helse- og omsorgstjenester som sitt forskningsfelt. Det blir tilbud om poenggivende kurs og langsgående seminarer spesielt innrettet mot denne målgruppen og det blir lagt stor vekt på å skape nettverk mellom studenter og veiledere.  Forskerskolen er ment som et supplement til de eksisterende PhD-utdanningene og de obligatoriske kursene ved den enkelte utdanningsinstitusjon. Det vil også kunne bli gitt støtte til utenlandsopphold.

Ny utlysning kommer i 2017.

Hvis du ønsker nærmere opplysninger om forskerskolen, kan du ta kontakt med Senter for omsorgsforskning, nord v/ Torunn Hamran. Nærmere opplysninger finnes også på nettsiden til forskerskolen: http://www.med.uio.no/helsam/forskning/forskerskoler/muni-health-care/

Fottland, Anne Serine
Publisert: 06.12.16 00:00 Oppdatert: 06.12.16 10:42
Vi anbefaler