modellering." />  modellering." />

Fra Institutt for geologi til Institutt for geovitenskap!

En historisk dag for IG – vi har byttet navn til Institutt for geovitenskap. Bakgrunnen for navneendringen er at de siste årene har fagmiljøet ved instituttet blitt styrket innen flere disipliner.
I tillegg til geologi har geofysikk alltid vært sentral for forskning og utdanning hos oss.
Ved etableringen av sentre som CAGE og ARCEx har vi de siste årene også fått fagpersoner innen blant annet glasiologi, oseanografi og
 modellering.
Mortensen, Kai
Publisert: 10.11.16 00:00 Oppdatert: 10.11.16 11:33

Mye aktivitet ved instituttet fokuserer fremdeles på grunnleggende studier av fastfjell og løsmasser på land, samt undersøkelser av havbunnen. I tillegg har nye satsningsområder innen fjellskred og malmgeologi, teknologisk anvendelse innen jordobservasjon, ressursprospektering og miljøgeologi rettet mot mineraler og petroleum blitt sentrale disipliner.

Geologisk utforskning av det nordlige Norge ble for alvor og bokstavelig talt satt på kartet med etableringen av Tromsø Museum i 1872. Ved etableringen av Universitetet i Tromsø i 1968, var Institutt for biologi og geologi lokalisert i Gjennomgangsbygget, dagens Naturfagbygget. Da fakultetsstrukturen kom i 1997, skilte instituttene lag og Institutt for geologi ble dannet.

Nesten 20 år senere, men fortsatt i Naturfagbygget, er IG klar for fremtidens forskning og utdanning innen de geovitenskapelige disiplinene i polare strøk, men også på lavere breddegrader.

Mortensen, Kai
Publisert: 10.11.16 00:00 Oppdatert: 10.11.16 11:33
Vi anbefaler