Øre for musikk – om å undervise i hørelære

Hørelærefaget er sentralt i alle musikkutdanninger på videregående og høyere nivå. Dette er en ny utgave av boka som kom i 2007.
Elvemo, Arne
Publisert: 17.10.16 00:00 Oppdatert: 17.10.16 12:36
Tromsø

Gehørutvikling er viktig som en integrert del i all instrumentalopplæring og generell musikkutøving. Øre for musikk er den første boka som tar for seg hørelærefaget i et pedagogisk og didaktisk lys med utgangspunkt i faget slik det har utviklet seg i Norden.

Øre for musikk. Forside.
Nyutgivelse av boka "Øre for musikk" av Hilde Blix og Anne Katrine Bergby.
Hvordan undervise i hørelære? Hvordan integrere hørelære i instrumentalundervisningen? Øre for musikk belyser disse spørsmålene gjennom et bredt spekter av innfallsvinkler: faghistorie, didaktiske betraktninger, melodi, rytme, harmonikk, lytting, notelesing, intonasjon, absolutt gehør, forskning i faget, informasjonsteknologi, improvisasjon, gehørtrening.

Noen kapitler er skrevet om siden forrige utgave, som kapitlet om digitale verktøy og hørelæreundervisning, og forskningskapitlet.

Boka henvender seg til alle som underviser i hørelærefaget på ulike nivåer, til studenter som fordyper seg i hørelære og hørelæremetodikk, og til instrumentallærere som ønsker å knytte gehørutvikling til instrumentalundervisningen. Øre for musikk er et samarbeid mellom flere gehørlærere ved norske høgskoler og universiteter. Initiativtaker er Hilde Synnøve Blix, og medredaktør er Anne Katrine Bergby.

Gå hit for å bestille boka.

Elvemo, Arne
Publisert: 17.10.16 00:00 Oppdatert: 17.10.16 12:36
Tromsø
Vi anbefaler