Stor interesse for åpent universitetsområde

Arrangementet ”Utforsk UiT” ble en suksess. Om lag 1000 skoleelever inntok universitetsområdet i Breivika fredag, og søndag kom enda flere besøkende – både store og små.
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 03.10.16 00:00 Oppdatert: 03.10.16 15:48

Mange tok turen til årets Forskningstorg ved UiT i Tromsø. Foto: Tommy Hansen

I år ønsket både UiT i Tromsø og Framsenteret å prøve noe nytt under Forskningsdagene.

Forskningstorget, som i mange år har vært et fellesarrangement mellom flere institusjoner og holdt i Tromsø sentrum, ble derfor flyttet. Framsenteret arrangerte sin del i sine lokaler lørdag 1. oktober, og UiT flyttet sin del av Forskningstorget til eget universitetsområdet i Breivika.

Hit ble publikum invitert til å oppleve masse spennende aktiviteter både fredag 30. september og søndag 2. oktober.

– Det artigste jeg har prøvd

Sjetteklassingen Helene ved Gyllenborg skole får prøve en Segway i gangen på Realfagsbygget. Foto: Tommy Hansen

Fredagen var satt av til skoleelever i Tromsø kommune. Over 1000 skoleelever var påmeldt til ”Utforsk UiT”. De fikk oppleve mye spennende, blant annet droneflyving, besøk i rettssalen, i selbassenget, omvisning i skipssimulatorene og  legofestival. 

Men for klassevenninnene Helene og Amanda fra klasse 6B ved Gyllenborg skole syntes det artigste var prøvekjøring av Segway i Realfagsbygget. Amanda kunne til og med gjerne tenke seg en egen segway:

– For dette er nok det artigste jeg har prøvd, smiler hun entusiastisk.

– Vi har også vært med i en tidsmaskin, sier Helene, om besøket de hadde i Statsarkivet på universitetsområdet:

– Der kunne vi se gammel skrift som er minst 100 år gammel, og høre historier fra gamle dager. Det var også artig, forteller de to sjetteklassingene.

Godt besøkt

Søndag var mange av de samme aktivitetene i Breivika åpent for alle. Og det var mange som tok turen. Parkeringsplassene var stort sett fulle, og bare på Nordnorsk Vitensenter alene kom mellom 850-900 personer. Så mange som 170 av dem bygde legofigurer til legofestivalen. 

I den ene trappa til Teorifagbygget ble det telt 830 besøkende ned til der Forskningstorget var. Det er omtrentlige tall, da det ikke ble telt hvem som kom dit fra UB-trappen eller tok heisen ned.

Fordi aktivitetene var spredt over stort sett hele universitetsområdet, så ble det ikke store køer til de ulike aktivitetene.

– Vi er veldig godt fornøyde med antall besøkende både fredag og søndag. Siden dette var litt nytt for oss, så var vi veldig spente på mottakelsen blant skoleelever, lærere og andre besøkende. Men tilbakemeldingene så langt har vært gode, sier koordinator for Forskningsdagene i Troms, Marit Olsvik Opsahl.

Det kom inn mange bidrag til Nordnorsk vitensenters legofestival - hele 170 stykker. Foto: Tommy Hansen

Tradisjonen tro ble dessuten beste stand på Forskningstorget kåret. I år var det standen om Polhavet som vant den gjeve prisen

En glad gjeng som akkurat har fått vite at de har vunnet beste stand under Forskningstorget ved UiT i Tromsø.Standen om Polhavet mente årets jury var visuelt vakker og interessant for både store og små. Foto: Tommy Hansen
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 03.10.16 00:00 Oppdatert: 03.10.16 15:48
Vi anbefaler