Mads Nermo om estetikk og dens betydning i arkitektur og for våre omgivelser. Er estetikk tidløs, eller har den ulik innhold gjennom historien?" /> Mads Nermo om estetikk og dens betydning i arkitektur og for våre omgivelser. Er estetikk tidløs, eller har den ulik innhold gjennom historien?" />

Stygt i dag, fint i morgen? Estetikk i arkitektur og omgivelsene våre (filosofisk samtale)

Lørdag 1. oktober inviterer vi til en samtale med Mads Nermo om estetikk og dens betydning i arkitektur og for våre omgivelser. Er estetikk tidløs, eller har den ulik innhold gjennom historien?

Hva er pent og stygt? Hvordan utvikler skjønnhetsidealet seg for våre omgivelser? Kan noe som betraktes som stygt i dag bli pent i framtiden? Er estetikk egentlig bare subjektivt? Hvilke prosjekter fra dagens samfunn vil vi verne om i morgen? Bør alt vernes bare det er gammelt nok?

Lørdag 1. oktober inviterer vi til en samtale med Mads Nermo om estetikk og dens betydning for våre omgivelser. Mads kommer å ta utgangspunkt i estetikk i arkitektur og vil gå igjennom noen konkrete aspekter ved arkitektur som sier noe om estetikk og kvalitet slik arkitekter ser det: Utførelse, detaljer, konsepter, materialbruk, stedstilpasning etc. 

I samtalen vil Mads fokusere særlig på mellomrommet mellom hva en arkitekt synes er bra og hva "folk" synes er bra - og skal knytte dette opp mot ulike historiske stilretninger.

Er estetikk tidløs, eller har den ulik innhold gjennom historien?

Om innlederen:

Mads Nermo har en master i arkitektur og er leder for Nord-Norges Arkitektforening. Han har tidligere jobbet som arkitekt for både Steinsvik arkitektkontor i Tromsø og som gjesteforeleser ved Norges tekniske-naturvitenskapelige universitet i Trondheim.

Velkommen til en ny og spennende samtale på Skarven.


Samtalen er gratis og alle er velkommen!

Når: 01.10.16 kl 11.15–13.00
Hvor: Skarven bar
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Lenke: Klikk her
Telefon: 48353465
E-post: filosofiskesamtaler@gmail.com
Legg i kalender