UiT på topp 50 for universiteter under 50

UiT Norges arktiske universitet kommer best ut av de norske universitetene under 50 år på rankingen Top Universities.
Loe, Ole Martin
Publisert: 26.09.16 00:00 Oppdatert: 26.09.16 13:03

Rektor ved UiT, Anne Husebekk.

UiT, som er 48 år gammel, er det eneste universitetet i Norge som er blant de topp 50 under 50. Rektor Anne Husebekk er glad for at UiT er blant de yngste universitetene som hevder seg.

– Vi er selvsagt glade for å være blant de fremste av de yngste universitetene. Alle rankinger må vurderes i forhold til de kriteriene som ligger til grunn for rankingene. Ikke alle kriterier passer godt for et universitet i utkanten av verden. Men det faktum at vi er på denne listen viser at vi har en standard som vi kan være stolte av og vi gjør oss bemerket blant de som vurderes i rankingen, sier rektor Anne Husebekk.

Times Higher Education har også rangert de beste universitetene i verden.  På Times Higher Education kommer UiT på en 400-500-plass.

– Generelt scorer UiT spesielt godt på undervisningskvalitet i internasjonale rankinger. Dette er i tråd med strategien vår, hvor et av punktene nettopp er å tilby enda bedre undervisning til studentene. UiT satser på dette, for eksempel gjennom meritteringsprosjektet. Det er et prosjekt som skal gi undervisning høyere status, sier rektor Anne Husebekk.

Rankingen til Top Universities

Rankingen til Times Higher Education

Khronos omtale av saken

 

Loe, Ole Martin
Publisert: 26.09.16 00:00 Oppdatert: 26.09.16 13:03
Vi anbefaler