UiTs nye bygg offisielt åpnet

UiT sin nye storstue på Breivang er nå offisielt åpnet. 5400 kvadratmeter kontor- og undervisningsareal framstår som nytt, og Handelshøgskolen ved UiT skal disponere bygget.
Loe, Ole Martin
Publisert: 21.09.16 00:00 Oppdatert: 22.09.16 12:02

Instituttleder ved Handelshøgskolen ved UiT, Derek Clark (t.v.) og universitetsdirektør Lasse Lønnum under åpningen av det nye bygget til UiT, der Handelshøgskolen har flyttet inn. Foto: Ole Martin Loe

I august i år var bygget, som tidligere er kjent som den gamle husmorskolen på Breivang, klart for innflytting. UiT kjøpte bygget av Troms fylkeskommune i 2006, og det er nå klart for nyåpning, men denne gangen som Handelshøyskolen ved UiT.
 Det er en stor dag for UiT å endelig kunne åpne vårt nye bygg på Breivang. Det er et løft for hele UiT, sier rektor Anne Husebekk.

Kantine i gymsalen
Totalt består bygget av 5400 kvadratmeter med kotor- og undervisningsareal. Den totale kostnadsrammen på prosjektet var kr 245 millioner kroner, og inkluderer bruen, gang- og sykkelveg, alle utomhusarbeider og alt interiør. Den gamle gymsalen på sørsiden av bygget har nå blitt en moderne kantine som har fått navnet Markedet. Der kan både studenter og ansatte spise lunsj. Kantinen har lovet fokus på tradisjonell og kortreist mat. I tillegg til kantine har en ny kaffebar, Balansen, åpnet i det nye bygget. Den gamle husmorskolen framstår nå som ny og moderne.

Ny bru
I forbindelse med renoveringen har det også blitt bygget en ny gangbru over Tverrforbindelsen. Brua har ført til at det er kortere avstand mellom Breivang og de andre byggene til UiT i Breivika.
 Vi ønsker at det skal være korte avstander til våre bygg i Breivika. Det er derfor veldig gledelig at våre studenter og ansatte enkelt og raskt kan komme seg til og fra Handelshøyskolen og våre andre bygg på campus, sier Anne Husebekk.

Fra fellesområdet er det utsikt mot Tromsdalstinden Foto: Ole Martin Loe

Loe, Ole Martin
Publisert: 21.09.16 00:00 Oppdatert: 22.09.16 12:02
Vi anbefaler