Teater, seminarer, filmpremiere og mer på programmet under Forskningsdagene i Finnmark

For første gang skal forskere og skuespillere formidle kunnskap fra teaterscenen. Dette arrangementet er bare et av mange spennende under årets vitenskapsfestival i Finnmark.
Utsi, Inger Elin Kristina
Publisert: 16.09.16 00:00 Oppdatert: 16.09.16 12:42

FORMIDLING: Profesjonelle skuespillere og forskere braker sammen på scenen for å formidle kunnskap. Foto: Samovarteateret

KUNNSKAP OG TEATER OM GRENSEOMRÅDENE:

For første gang skal forskere og skuespillere formidle kunnskap fra teaterscenen. Dette arrangementet er bare et av mange spennende under årets vitenskapsfestival i Finnmark, som forøvrig arranges fra den 21. september til 3. oktober.

Forskerne som bidrar på teaterscenen er blant annet:

Peter Haugseth, UiT, Marianne Neerland Soleim, Barentsinstituttet, Jan Magne Gjerde, Tromsø Museum, Siv Grethe Aarnes, Nibio og Julia Schregel, Nibio

De vil berøre temaene: helleristninger, kongekrabbe, nordområdepolitikk, forskjell mellom russiske og norske grenseboere innen helse og bjørnens vandringer i grenseområdene, men også vår krigshistorie i disse grenseområdene.


Viserektor Sveinung Eikeland åpner Forskningsdagene 2016 på vegne av UiT Norges arktiske universitet. Universitetet har satt sitt åpningsarrangement til Kirkenes.

Les mer her.


Men dette er bare et av mange spennende arrangement i Finnmark.

SEMINAR OM SEKSUELLE OVERGREP OG VOLD:

Dagen etter, den 22. september, setter Institutt for barnevern og sosialt arbeid et åpent dagsseminar om seksuelle overgrep mot barn og vold i nære relasjoner. Arrangementet har fått stor respons og mange er ventet å komme.

RELASJONER I PEDAGOGIKKEN:

Den samme dagen blir det boklansering i Alta. Boka relasjoner i pedagogikken har blitt skrevet av blant annet fagfolk ved UiT i Alta.

FILMPREMIERE OG FORTELLINGER:

27. september blir det Alta-premiere på filmen «En sang for Mursal». Før filmen blir det et åpent arrangement på Alta bibliotek der flyktninger og flyktningetjenesten bidrar med ekte historier og utfordringer.

TRENINGSEFFEKT VED ULIK DØGNRYTME:

Torsdag 29. september vil Andi Weydal presentere forskningsresultater fra et prosjekt der hun har sett på effekt av trening hos A- og B-mennesker i Finnmark.


MIGRASJON I NORD:

Festivalens siste punkt på programmet i Finnmark er fredag 30. september. Barentsinstituttet invitere til et stort seminar  i Kirkenes om migrasjonsstrømmen via Storskog. Mange aktører vil dele sine erfaringer under seminaret.

SOSIALFAGLIG PROFESJONSUTØVELSE:

Under hele festivalen vil det på UiT i Alta en posterutstilling ved Forskningsgruppa ProVel.

I Finnmark har også Sami Allaskuvla program i tilknytning til Forskningsdagene. Alle arrangement i Finnmark finner du på Forskningsdagenes hjemmesider.

 

 

Utsi, Inger Elin Kristina
Publisert: 16.09.16 00:00 Oppdatert: 16.09.16 12:42
Vi anbefaler