Ser fram til spennende møter under Senterdagene

De årlige Senterdagene på K. G. Jebsen-senteret for havrett ved UiT går av stabelen 20.-23. september.
Moe, Trude Haugseth
Publisert: 09.09.16 00:00 Oppdatert: 09.09.16 10:15
Tromsø

Phd-studentene Camille Goodman og Eva R. van der Marel gleder seg til å arrarngere workshop og knytte nettverk under K.G. Jebsens senterdager. Foto: Trude Haugseth Moe

Senterdagene blir arrangert rundt det årlige besøket til havrettssenterets rådgivende organ, det såkalte SAB.

Medlemmene av rådet er verdensledende forskere innen havrett og fiskeri fra Italia, Canada, Storbritannia og Nederland. I tillegg til interne møter med rådet, vil det i løpet av disse dagene bli arrangert åpne presentasjoner og workshops.

Skape blest

- Vi vil gjerne skape blest om senteret i forbindelse med at rådet kommer hit, og kombinere besøket med faglig inspirasjon. Vi vil stimulere til aktivitet, samle miljøet og skape nettverk, involvere studenter – både interne og eksterne -  og vise fram hva vi gjør her på havrettssenteret, forteller Ingvild U. Jakobsen, forsker på K.G. Jebsen-senteret og prodekan for forskning ved Det juridiske fakultetet.

Phd-studenter arrangerer workshop

Også Phd-studenten Eva Romee van der Marel ser fram til Senterdagene. Sammen med to andre Phd-studenter arrangerer hun en workshop om innovasjon innen fiskerirett fredag 23. september.

- Workshopen er en super sjanse for forskere som er tidlig i karrieren sin, til å få presentere stoff for verdensledende forskere innen emnet, og til å møte andre som jobber med samme temaer, sier van der Marel.

Fantastisk mulighet

- Det kan være vanskelig å treffe andre doktorgradsstudenter som jobber med det samme som oss, så det er en fantastisk mulighet til å skape nettverk og dele erfaringer, sier Camille Goodman, Phd-student fra Universitetet i Canberra, som for tiden gjester K.G. Jebsen-senteret.

Moderne problemer møter gammel jus

På workshopen skal deltakerne diskutere hvordan man kan løse komplekse og «moderne» problemer – som for eksempel ulovlig fiske – innenfor et allerede etablert juridisk rammeverk.

- Hvordan kan vi løse disse problemene på en innovativ måte, er det store spørsmålet, forklarer van der Marel entusiastisk.

Hun understreker at workshopen er åpen for alle, også studenter eller forskere som ikke studerer jus.

- Det vil bli interessant for alle som er interessert i fiskeri, forteller van der Marel.

De som har lyst til å delta, kan sende en epost til van der Marel: (eva.v.marel@uit.no)

 Se programmet for Senterdagene her! 

Moe, Trude Haugseth
Publisert: 09.09.16 00:00 Oppdatert: 09.09.16 10:15
Tromsø
Vi anbefaler