Deltok på Arbeidslivsdagen – endte opp med praktikantstilling

Torsdag 8. september går Arbeidslivsdagen 2016 av stabelen, og i år er det mer enn 90 virksomheter fra både offentlig og privat sektor som ser fram til å møte studentene ved UiT Norges arktiske universitet.
Modell, Elise-Margrete Hansen
Publisert: 05.09.16 00:00 Oppdatert: 06.09.16 14:40

Hanna Kristie Bakke-Jensen. Foto: Elise-Margrete Hansen Modell

En unik mulighet

Hanna Kristie Bakke-Jensen (21) har påbegynt sitt siste år på bachelor i statsvitenskap. Hun benyttet Arbeidslivsdagen til å komme i kontakt med aktører hun hadde interesse av og se på hva hun kunne bruke sin utdanning til etter endt studium. 

- Arbeidslivsdagen er en unik mulighet til å treffe bedrifter, prate med disse og spørre ut om muligheter man har basert på sin utdanning. Det er ikke alltid det finnes informasjon på nett som sier hva akkurat du kan gjøre for dem, og du kan bli bedre kjent med bedrifter du ikke vet så mye om. Ved å bruke tid og vise interesse for fagområdet bedriften jobber innenfor, blir det enklere å knytte et ansikt til navnet ditt om du senere skulle ønske å søke på internship, praktikantstilling eller jobb, forteller Bakke-Jensen. 

Etter å ha blitt bedre kjent med bedriftene på Arbeidslivsdagen, valgte Bakke-Jensen å søke på en praktikantstilling hos Nord-Norges Europakontor. - Etter Arbeidslivsdagen valgte jeg å søke på praktikantstillingen. Da det kom til intervjusituasjonen, var jeg ikke så nervøs, i og med jeg kjente igjen ansikter fra Arbeidslivsdagen. Det endte med at jeg fikk praktikantstillingen!

Les også: Mads deltok på Arbeidslivsdagen og ble headhuntet til jobb

Førsteinntrykk er alltid viktig

Man hører ofte at førsteinntrykket kan være avgjørende. Hanna viser til at førsteinntrykket alltid er viktig:

- Vis at du er trygg på deg selv, da virker du mer selvsikker. Kle deg ordentlig, ikke kom i hullete klær. Det er også viktig å sørge for at du har litt forkunnskap om de bedriftene du ønsker å besøke, det viser at du er interessert, og du får mer ut av det første møtet, råder Bakke-Jensen andre studenter. 

Vis interesse – sett deg mål

Ønsker man å skille seg ut i mengden, er det lurt å vise interesse for bedriften, vise hva du kan og at du har kunnskap om det fagfeltet de jobber innenfor.

- Jeg brukte mye tid på standene jeg var interessert i. Jeg pratet mye, stilte mange spørsmål og fant det nyttig å prate om mitt fagfelt.  Det kan være lurt å spørre hva de ser etter, og hvis de kommer med noen hint, kan du vise til din kunnskap på området, sier Bakke-Jensen. 

Ti nyttige tips til deg som skal på Arbeidslivsdagen

- Sjekk hvem som skal delta, og finn ut om det er bedrifter som er aktuelle for deg, din studieretning eller dine interesser. For å få mest mulig ut av dagen, kan det være lurt å sette seg ett eller flere mål for dagen. Definer hva du vil ha ut av dagen, så får du mye mer enn en ny penn, sier Bakke-Jensen.

Arbeidslivsdagen arrangeres årlig på UiT campus Tromsø hver høst, og man får dermed nye muligheter og nye bedrifter man kan møte hvert år.

- Det kan være ulike målsettinger ved ulike stadier av utdanningen din. Første året kan det være greit å få en oversikt over aktører og muligheter innen ditt studium. Senere i studieløpet er det lurt å speide ut bedrifter man ønsker å komme i kontakt med  - enten det gjelder oppgaveskriving eller jobbmuligheter. I fjor brukte jeg Arbeidslivsdagen for å komme i kontakt med Nord-Norges Europakontor og få mer informasjon om praktikantstillingen de hadde. I år ønsker jeg å snakke med Arktisk råd om problemstilling til masteroppgaven.

Modell, Elise-Margrete Hansen
Publisert: 05.09.16 00:00 Oppdatert: 06.09.16 14:40
Vi anbefaler