Satser mer på realfagstrening

Flere gode mentorer har meldt seg - og nå utvider prosjektleder Camilla Iren Hansen og ENT3R ved UiT Narvik realfagstreningen for skoleelever i byen.
Eidum, Espen Viklem
Publisert: 26.08.16 00:00 Oppdatert: 26.08.16 14:19
Narvik

Fra i høst tilbyr ENT3R realfagstrening tre dager i uka på campus Narvik. Og i tillegg til matematikk og fysikk, kan elevene nå også få drahjelp innen kjemi.

ENT3R-prosjektet ved UiT i Narvik utvider både åpningstid og antall fag, og prosjektleder Camilla Iren Hansen håper flere skoleelever i byen benytter seg av tilbudet om realfagstrening. Foto: Espen Eidum

- Vi ønsker å nå ut til flest mulig elever. Da må vi være fleksible. Nå har vi fått flere dyktige mentorer, og drar i gang et prøveprosjekt hvor vi utvider med både ett fag og en dag til i uka for de som ønsker det, forteller Hansen.

Økt motivasjon

ENT3R er et rekrutteringstiltak for å få flere elever i både grunnskolen og videregående skole til å velge realfag. Det handler om å gi ungdom et mer positivt forhold til realfag og skape motivasjon til videre studier innen de samme fagene.

- Mange elever finner nok realfag kjedelige, rett og slett fordi de "ikke får det til". Vi ønsker å gi ungdom bedre mestringsfølelse i fagene, og på den måten bidra til økt motivasjon for de samme fagene. Samtidig vil vi vise frem hvilke muligheter en utdannelse innen realfag gir, sier Hansen.

Gratis tilbud

ENT3R drives av Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, som igjen er direkte underlagt Kunnskapsdepartementet. Og tilbudet er aldeles gratis for elevene.

- Når man vet at noen bruker titusenvis av kroner på privatlærere for å få ungene gjennom de samme fagene, så vil jeg påstå at ENT3R er et veldig godt alternativ. Vi er godt motiverte studenter innen realfag, og vi kjenner hverdagen for dagens elever i videregående. Blant mentorene kan det også være studenter som selv har slitt med realfagene opp gjennom årene, men som har knekt kkoden , påpeker Hansen.

Hun sier ENT3R-mentorene gjerne vil være til hjelp også for lærere i skoleverket.

- Det er vanskelig for en eller to lærere å gi enkeltelever god nok oppfølging i klasser på 20-30 elever. Vi ønsker å være en ressurs som realfagslærere kan spille på.

Får konsentrert seg

Den lokale prosjektlederen ser også en annen fordel med ordningen:

- Her på campus får elevene jobbe konsentrert med disse fagene to-tre timer opp til tre ganger i uka, om de ønsker. Her slipper de å bli distrahert av et spill de bare "må" prøve eller meldinger som bare "må" besvares - som det gjerne blir litt av hjemme.

ENT3R-tilbudet ved UiT Narvik retter seg mot elever fra og med åttende klasse og til og med videregående skole. Realfagstreningen starter opp den 5. september og går mellom 17.00 og 19.00 tre dager i uken - mandag til onsdag. Lenke til registrering finner du på tilbudets Facebookside eller her

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 26.08.16 00:00 Oppdatert: 26.08.16 14:19
Narvik
Vi anbefaler