Klagenemda ved UiT Norges arktiske universitet har annullert eksamen JUR-3003 på 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap." /> Klagenemda ved UiT Norges arktiske universitet har annullert eksamen JUR-3003 på 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap." />

Klagenemda annullerer eksamen på 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT

Klagenemda ved UiT Norges arktiske universitet har annullert eksamen JUR-3003 på 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap.
Loe, Ole Martin
Publisert: 08.07.16 00:00 Oppdatert: 19.07.16 14:06

Etter at det kom inn klager på formelle feil ved gjennomføringen av eksamen, som ble arrangert i mai i år, har klagenemda nå behandlet saken, og vedtatt at eksamen JUR-3003 på 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT blir annullert. Eksamen inngår som en del av 4. avdeling på masterstudiet i rettsvitenskap og er på 15 studiepoeng.

Studiedirektør ved UiT, Heidi Adolfsen, bekrefter annulleringen.

– Klagenemda har vedtatt at eksamen skal annulleres. Det forholder vi oss til, og Det juridiske fakultet vil gi studentene informasjon om ny eksamen, sier Adolfsen.

Den formelle feilen som førte til annulleringen var at deler av eksamensoppgaven var synlig i eksamenslokalet for noen studenter inntil en time før eksamen startet. Studentene kunne ikke se selve eksamensoppgaven, men det var mulig å forstå hvilket fag de ville få på eksamen.

– Det har skjedd en menneskelig feil og utfallet er sterkt beklagelig overfor de berørte studentene. Vi gjennomgår våre rutiner for å sikre at dette ikke skjer igjen, sier Adolfsen.   

Berørte parter som ikke lengre er studenter ved UiT kan kontakte Det juridiske fakultet for spørsmål angående refusjon av reiseutgifter som følge av at det må avlegges ny eksamen. 

– Det Juridiske fakultet vil besvare alle henvendelser fra berørte studenter. Vi legger også opp til at studentene som er berørte parter og ikke lengre er student ved UiT, vil kunne få refundert reiseutgifter som de blir påført som følge av at de nå må avlegge ny eksamen, sier studiedirektør Heidi Adolfsen.

Berørte studenter som har spørsmål til saken bes kontakte Det juridiske fakultet ved UiT Norges arktiske universitet.

Loe, Ole Martin
Publisert: 08.07.16 00:00 Oppdatert: 19.07.16 14:06
Vi anbefaler