Har du data? Lær å bruke UiT Open Research Data!

Gjør forskningen din transparent og reproduserbar ved å publisere dataene dine i det institusjonelle arkivet UiT Open Research Data.

Forskningsdata er en essensiell del av de fleste forskningsprosjekter. Dataene vi samler er av høy verdi for både oss selv og for andre forskere, nå så vel som i framtida, og de bør derfor bli grundig organisert og trygt arkivert. Videre har vitenskapelige tidsskrifter og finansiører begynt å sette krav om at data som forskninga baserer seg på, skal være håndtert på en skikkelig måte og gjort åpent tilgjengelig. I dette kurset vil du lære hvordan du kan strukturere, dokumentere og bevare data i løpet av et forskningsprosjekt, og hvordan du kan arkivere og dele dem på UiT Open Research Data, https://opendata.uit.no/.

UiT Open Research Data er en del av et globalt nettverk for åpne data, med maler for metadata basert på internasjonale standarder. Tjenesten sørger for synlighet ved web-søk og muliggjør sitering ved å tildele alle datasett en fullstendig referanse med persistent identifikator (doi)

Kurset vil bli gitt på norsk. Det vil bli gitt kurs på engelsk og norsk flere ganger i løpet av høsten, se fullstendig kursoversikt.

Mer informasjon om UiT Open Research Data finner du på bloggen vår: http://site.uit.no/opendata/.

Når: 20.10.16 kl 12.15–14.00
Hvor: TEO-H3 3.416
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Philipp Conzett

Påmelding
Frist: 20.10.2016
Fristen har gått ut. Beklager
Legg i kalender