Årets priser ved BFE-fak

Håkjerring, spillteori og Nansen-arv var noen av områdene som fikk oppmerksomhet i forbindelse med utdeling av fakultetets priser i 2016. Prisvinnerne innenfor formidling, forskning, undervisning og studentmiljø kan pynte kontorveggene med diplom, og påkoste seg noe fint til ferien for de 15.000 kronene som de mottok i prispenger.
Larsen, Rune
Publisert: 08.06.16 00:00 Oppdatert: 08.06.16 08:49
Tromsø

Det var ikke bare mastergradsstudentene som strålte under fredagens markering på NFH-bygget. Årets vinnere av fakultetets priser ble annonsert og behørig feiret.

Utdanningsprisen: Kathrine Tveiterås, Petter Holm, Bjørn Petter Finstad, Melania Borit, Margrethe Esaiassen, Michaela Aschan og Ingrid Lien Hovda
Studentprisen: Pareto studentforening
Forskningsprisen: Marit Reigstad
Formidlingsprisen: Kim Præbel og Mario Acquarone

 

Fremragende formidling av håkjerring og sjøpattedyr

Kim Præbel synes det var artig å motta pris. Havets skapninger gleder seg også over å få spalteplass.

Formidlingsprisen ble delt mellom Mario Acquarone og Kim Præbel. Felles for prisvinnerne var at de har formidlet forskningen mens den pågikk.

– Jeg var sikker på at dette forskningsprosjektet var interessant for media og folk flest, sa Kim Præbel etter prisutdelingen. Han mottok prisen for hans formidling av håkjerringtoktet tidligere i år. Håkjerringforskeren syntes det var stas å motta pris. Han la til at han hadde en bevist formidlingsstrategi og at han kontaktet redaktøren i forskning.no for å skape blest om forskningen.

Mario oppholdt seg i havområdene ved Jan Mayen og takket for prisen via tekstmelding. Eksperten på sjøpattedyr har en omfattende CV innen forskningsformidling de senere år. Han har blant annet deltatt i Schrødingers katt og flere radioprogrammer i NRK. I tillegg har han flere andre formidlingsaktiviteter som både pirrer unge og voksnes nysgjerrighet. 

Forskningspris for Arven etter Nansen

I sin takketale etter å ha mottatt forskningsprisen sa Marit Reigstad at hun ser frem til å fortsette arbeidet med Arven etter Nansen. Arven etter Nansen er et gigantisk prosjekt som vil flytte forskningsfronten i Barentshavet var et av poengene som trukket frem i komiteens begrunnelse. Professoren i marin økologi uttrykte at  hun gleder seg for å stå i bresjen for arbeidet, men nevnte også at det er flere som har lagt ned mye arbeid i prosjektet. 

Nyskapende undervisning på NFH

Fagmiljøet som mottok utdanningsprisen «representerer en stor og målrettet satsing på undervisning og utdanningskvalitet», lyder det i begrunnelsen fra komiteen. Fyrtårnprosjektene SimFish og uFisk er nyskapende, innovative og inspirerende og har stor overførbarhet til andre emner og studieprogrammer. På podiet for å motta prisen var Petter Holm,  Bjørn Petter Finstad,  Margrethe Esaiassen og Ingrid Lien Hovda.

Samfunnsøkonomistudenter med initiativ

Pareto Studentforening UiT  ble tildelt studentprisen for 2016. Prisen ble mottatt av Aurora Skagen, Lisa Olivestad, Marie Karoline Skjeldås og Kristine Søråsdekkan. Studentorganisasjonen fikk særlig skryt for sitt arbeid med å arrangere en egen samfunnsøkonomidag. I tillegg har de en rekke andre aktiviteter på sin merittliste som har fremmet studentmiljøet på fakultetet, og HHT i særdeleshet.

Initiativrike prisvinnere i Pareto Studentforening Foto: Trym Langballe

Øvrige nominerte kandidater

Komiteene har nok hatt noen vriene avgjørelser i forkant av årets pristildelinger. Selv om øvrige nominerte i de ulike kategoriene ikke nådde helt opp i år, kan de alltids nomineres på nytt neste år.

Undervisningsprisen

  • Melania Borit
  • Erling S. Nordhøy

Formidlingsprisen

  • Lene Foss
  • Ellen Kathrine Bludd

Studentprisen

  • Start UiT
  • Styret HHT-dagen
  • Chris Alexander Stokvik

Forskningsprisen

  • Michaela Aschan
  • Bernt Bertheussen

 

 

Larsen, Rune
Publisert: 08.06.16 00:00 Oppdatert: 08.06.16 08:49
Tromsø
Vi anbefaler