Gjør som Hanna (22) - få relevant arbeidserfaring ved siden av studiene

Hanna Kristie Bakke-Jensen (22) var praktikant ved Nord-Norges Europakontor våren 2016. Til høsten starter hun sitt siste år på bachelor i Statsvitenskap med fersk og relevant arbeidserfaring i bagasjen.
Høie Nygård, Julie
Publisert: 07.06.16 00:00 Oppdatert: 02.11.17 10:34

Hva var det som fikk deg til å søke på praktikantstillingen ved Nord-Norges Europakontor?

For meg ble dette en flott mulighet til å lære mer om temaet som jeg ønsker å skrive om i bacheloroppgaven min til neste år. Jeg ønsker å se nærmere på Nord-Norges forhold til EU, og dermed passet denne stillingen meg midt i blinken!

Hva tror du var de viktigste faktorene for at du fikk nettopp denne stillingen?

Først og fremst tror jeg det var min interesse for Nord-Norge. I tillegg har jeg god kjennskap til hele regionen og ikke bare den jeg har bodd i, og dette tror jeg at jeg klarte å vise i løpet av intervjuet.

Hvordan var det å kombinere studier med arbeid?

Jeg hadde et emne ved siden av praktikantoppholdet, så det gikk helt fint å kombinere de to. Jeg lærte i tillegg mye som jeg vil ha god nytte av videre både i forbindelse med videre studier og karriere. Jeg fikk erfare hvordan Nord-Norge påvirkes av EUs politikk, så dette kommer godt med både i studiesammenheng og fordi jeg ønsker å forbli i regionen.

Foto: Nord-Norges Europakontor i Brussel

F.v. Hanna Kristie Bakke-Jensen, Tonje Nermark, Kiira Keski-Nirva og Torjus Kleiven Kandal på besøk i Europaparlamentet i Strasbourg. 

Hvordan var en typisk arbeidshverdag i denne jobben?

Jeg fikk virkelig smaken av arbeidslivet. Jeg arbeidet hver dag og fikk mange ulike arbeidsoppgaver. Jeg jobbet blant annet en del med å lage nyhetssaker og sende ut nyhetsbrev, som var en veldig flott erfaring å få. Jeg jobbet også med administrative oppgaver på kontoret. Det er ikke så mange ansatte der, så man får en del ansvar, noe som jeg syntes var veldig spennende! 

Hva er det viktigste fra denne jobben som du tar med deg videre?

Gjennom praktikantstillingen har jeg fått bekreftet at det er dette jeg ønsker å jobbe med, og at jeg har valgt riktig studieretning. Jeg trivdes også godt med å jobbe med problemstillinger vi har i regionen, så det er noe jeg ønsker å fortsette med!

Nå har studenter ved hele UiT mulighet til å søke på praktikantstillingen ved Nord-Norges Europakontor. For mer informasjon, se her

Høie Nygård, Julie
Publisert: 07.06.16 00:00 Oppdatert: 02.11.17 10:34
Vi anbefaler