Vår beste dag

Bunader, samekofter og finstas var på når årets mastergrader skulle feires ved BFE-fakultetet.
Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 06.06.16 00:00 Oppdatert: 06.06.16 11:30

Smilende masterkandidater på årets mastergradsavslutning. Foto: Ørjan Garfjell

Stemingen var til å ta å føle på da festkledde masterkandidater marsjerte inn til en festpyntet Norges Fiskerihøgskole. 190 masterstudenter har avlagt mastergrad i 2016 ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi. Kandidater fra 19 forskjellige land var representert, fordelt på 9 studieprogram.

Fly ut i verden

"Dagen i dag den kan bli vår beste dag..." sang Ane Nymo Trulsen som var årets musikalske innslag. Dagen ble nok veldig fin for masterkandidatene som var tilstede på den årlige begivenheten. Prodekan for undervisning, Monica Alterskjær Sundset, gav masterkandidatene gode råd på veien. Blant annet oppfordret hun til å fly ut i verden.

- Fly out into the world, use your knowledge and contribute to society, sa Sundset.

Hun benyttet også anledningen til å takke veilederne og studiekonsulentene som har veiledet, gitt råd og inspirert studentene.  

Lise Magnus Tarlebø fra Fiskerihøgskolen la ikke skjul på sine ambisjoner. Foto: Ørjan Garfjell

Prestasjonskultur 

Studenttalene ble holdt av Lise Magnus Tarlebø, med en master i fiskeri og havbruksvitenskap fra Fiskerihøgskolen og Martin Skaug, med en master i ledelse, innovasjon og marked fra Handelshøgskolen.

Lise fortalte om et spennende Fiskerikandidat-studie med fantastiske utflukter, laksefiske i Altaelva, og tokt. Hun takket engasjerte forelesere, og lovet å jobbe videre mot sitt mål: nemlig å bli fiskeriminister.

Martin fotalte entusiastisk om at studentene sammen med foreleserne har skapt en god prestasjonskultur på Handelhøgskolen. Men innrømte at han var litt misunnelig på de nye studentene som får studere på den nye, flotte Handelshøgskolen. 

Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 06.06.16 00:00 Oppdatert: 06.06.16 11:30
Vi anbefaler