Vernepleiekull først ut med UiT-vitnemål i Harstad

– Vi startet på utdanningen som studenter ved Høgskolen i Harstad for fire år siden – nå er vi i mål med vitnemål fra UiT Norges arktiske universitet, sier Kai Morten Kolberg.  
Nilsen, Kjetil
Publisert: 12.05.16 00:00 Oppdatert: 12.05.16 15:39
Harstad

Han har vært tillitsvalgt for de 31 studentene på et desentralisert vernepleiekull som nettopp er uteksaminert. Litt historiske er de, for de er de første studentene som får utstedt vitnemål fra UiT campus Harstad.

Kai Morten Kolberg: – Det har vært en kjempespennende reise
Foto:  Kjetil Nilsen/UiT

– Det har vært en kjempespennende «reise» – og veldig lærerikt, sier 49-åringen fra Henningsvær, som er en av de eldste på kullet.

Etter flere år i Moss, trakk han hjem til Lofoten. Beslutningen om å begynne å studere, kom etter å ha jobbet en tid som miljøterapeut i et bofellesskap for enslige mindreårige.     

Trives veldig godt
– Jeg hadde ikke sittet på skolebenken på omtrent 25 år da jeg for 4 år siden begynte på deltidskullet i vernepleie. Men det har gått svært bra. Trivdes både med studiet; måten å jobbe på; og med studentene på kullet, sier han.

Kombinasjonen jobb og utdanning gikk også greit, forteller han. Mange rolige nattevaktskift på bofellesskapet i løpet av utdanningen, gjorde at han kunne lese nattestid og være familiefar på dagtid.

Bosetting av flyktninger
Bachelor-oppgaven han skrev sammen med fire andre studenter var dessuten svært relevant for jobben: Den omhandlet bosetting av enslige mindreårige flyktninger, og hvordan hjelpe enkeltindivider.  

– Utdanninga har fungert som en personlig utviklingsreise, og har virkelig gitt meg mersmak. Jeg planlegger å fortsette studiene og har søkt på master i funksjonshemming og deltakelse til høsten – så det er nå det begynner, sier Kai Morten Kolberg.

Minutter før muntlig eksamen, fra v.: Isa-Lill Mathisen, Mariell Roness, Kai Morten Kolberg, Johnny Johansen og Ranveig Bratland. 
Foto:  Kjetil Nilsen/UiT

Det historiske kullet til Kolberg er for øvrig det 32. desentraliserte kullet som vernepleierutdanningen i Harstad har utdannet rundt om i Nord-Norge siden slutten av 1980-tallet – fra Hammerfest i nord til Mosjøen i sør.

Ved et pussig sammentreff var også det siste uteksaminerte kullet fra Høgskolen i Harstad, like før fusjonen ved nyttår, et kull med vernepleierstudenter.  

Nilsen, Kjetil
Publisert: 12.05.16 00:00 Oppdatert: 12.05.16 15:39
Harstad
Vi anbefaler