[OPPDATERING x13] Feil ved Outlook-pålogging

Oppdatering 10.06.16

Påloggingsproblemet er tilbake for en del brukere. Dersom dette gjelder deg, ber vi deg sende en epost fra http://mail.uit.no til orakel@uit.no som inneholder brukernavn, IP-adresse og hostname. Du finner den slik. Vi trenger denne informasjonen for feilsøking.


Oppdatering 07.06.16

Problemet er etter alt å dømme løst. Gi oss beskjed dersom det fremdeles ikke fungerer for deg. Vi trenger da å vite IP-adresse, hostname og brukernavn (se oppe til høyre på skrivebordsbakgrunnen). 


Oppdatering kl. 13:45, 27.05.16

Flere opplever fremdeles problemer med Outlook-påloggingen. Vi anbefaler å inntil videre bruke http://mail.uit.no og beklager at vi ikke har fått en varig løsning på plass ennå.

For å slippe å bli logget såpass raskt av fra http://mail.uit.no kan man sette en hake for "Private computer" på påloggingsbildet.


Oppdatering kl. 10:17, 27.05.16

Der er gjort noen grep på serversiden for å løse påloggingsproblemet for denne gang. Hvis det fremdeles ikke fungerer hos deg, lukk Outlook, vent 10 sekunder og start programmet på nytt. 


Oppdatering kl. 09:21, 27.05.16

Problemet ser dessverre ut til å være tilbake. Som alltid kan man inntil det er ordnet bruke http://mail.uit.no

 


 

Oppdatering kl. 11:05, 26.05.16

Der er gjort noen grep på serversiden for å løse påloggingsproblemet. Hvis det fremdeles ikke fungerer hos deg, lukk Outlook, vent 10 sekunder og start programmet på nytt. Ta kontakt dersom det ikke hjelper.


Oppdatering kl. 09:00, 26.05.16

Påloggingsproblemet ser ut til å være tilbake for en del brukere. Problemet er meldt videre til systemansvarlig. Man kan i mellomtiden bruke http://mail.uit.no


Oppdatering kl. 11:15, 23.05.16

Vi mener vi har funnet feilen og problemet ser ut til å være løst. Hvis det ikke er tilfelle for deg, lukk Outlook, vent 10 sekunder og start Outlook på nytt. Tast inn passordet dersom du blir bedt om det. Kontakt oss dersom det fremdeles ikke fungerer. Legg gjerne ved IP-adressen som står oppe til høyre på skrivebordsbakgrunnen.


Oppdatering: 23.05

Det ser ut til at flere igjen opplever denne feilen. Problemet er meldt videre til systemansvarlig.


Oppdatering: 19.05

Feilen er ennå ikke løst, men ansatte som har hatt dette problemet i går kan oppleve at Outlook fungerer igjen i dag. Hvis du fortsatt opplever feilen er det viktig at du tar direkte kontakt med Orakelet. Hvis du ikke kommer igjennom på telefon, send oss en e-post fra web klienten (som ikke er berørt af feilen). E-posten sender du til orakel@uit.no


Oppdatering:

Vi ser i dag (18.05) at flere fremdeles opplever dette problemet. Hvis du fremdeles har problemer kan du forsøke en restart av maskinen. Kontakt Orakelet dersom det ikke hjelper. Vi har begrenset kapasitet til å ta unna telefonhenvendelser, så send en epost til orakel@uit.no fra http://mail.uit.no,så vi ser hvem og hvor mange det gjelder. Husk å legge ved hostname. Det finner du slik.

Hvis du fremdeles har problemer kan du forsøke en restart av maskinen. Kontakt Orakelet dersom det ikke hjelper. - See more at: https://uit.no/tavla/artikkel/467817/_oppdatering_x4_feil_ved_outlook-palogging#sthash.66zYUnoI.dpuf


Oppdatering:

Installering av serveroppdateringer er fullført. Hvis du fremdeles har problemer kan du forsøke en restart av maskinen. Kontakt Orakelet dersom det ikke hjelper.


Oppdatering:

Restarten løste ikke problemet helt. Det vil derfor bli kjørt noen oppdateringer på serveren, og dette vil ta et par timer (fra nå, kl. 10.15).

 


Oppdatering:

I et forsøk på å løse problemet restartes epost-serverene våre, så selv for dem det har fungert for kan man oppleve å miste tilkoblingen en liten stund.


Mange opplever nå problemer med å logge på Microsoft Office Outlook.

Problemet et meldt videre til systemansvarlig.

Inntil det er løst kan man bruke den webbaserte eposttjenesten på

http://mail.uit.no


Spørsmål vedrørende denne driftsmeldingen rettes til:

Orakelet
Seksjon for Brukerstøtte ved Avdeling for IT
UiT norges arktiske universitet
Hjemmeside: http://uit.no/orakel
E-postadresse: orakel@uit.no
Telefon: +47 776 44544

Målgruppe: Ansatte
Opprettet: 10.05.16 09:43
Sist oppdatert: 06.07.16 13:43