Ungdom velger fisk i 2016

Sjømatnæringa er i vinden og Norges Fiskerihøgskole har dobbelt så mange søkere nå som for 3 år siden!
Bludd, Ellen Kathrine
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Ellen Kathrine Bludd
Publisert: 19.04.16 00:00 Oppdatert: 19.04.16 14:28

Ungdom tror på en fremtid med fisk. Foto: Renate Døving Osvik

Tallene fra årets samordna opptak viser igjen at Norges Fiskerihøgskole har eksepsjonelt gode søkertall til sine studieprogram. På tre år er antall studenter som velger fiskerifag doblet. I år har hele 174 ungdommer valgt å søke studier ved Fiskerihøgskolen som sin førsteprioritet. Akvamedisin (+37%) og fiskeri- og havbruksvitenskap (+13%) går sterkt fram. I tillegg har antall studenter som søker fiskeri-relaterte master program doblet siden i fjor! Dette lover godt for fremtidens fiskerinæring.

Les også: Aldri vært mer populært å studere ved UiT

Instituttleder ved Norges Fiskerihøgskole, Kathrine Tveiterås.

Godt læringsmiljø

Instituttleder ved Fiskerihøgskolen, Kathrine Tveiterås, tror de gode søkertallene henger sammen med flere ting.

– Det er større oppmerksomhet omkring sjømatnæringa i den offentlige debatten, der også behovet for kunnskap og kompetanse for videre bærekraftig utvikling kommer tydelig fram, sier Tveiterås.

Hun forteller også at Fiskerihøgskolen har vært mer målrettet i rekrutteringstiltak, gjennom blant annet sosiale media, utdanningsmesser og skolebesøk.

– Vi har engasjerte studenter og ansatte som deler hva de driver med, hva de mener og hva de etterlyser. Dette skaper et godt læringsmiljø, det tror jeg er attraktivt for nye studenter, sier en stolt instituttleder.

Spennende studie-prosjekter

– Samfunnet trenger økt kompetanse innen de blå næringene, så vi er veldig fornøyd med søkertallene til Fiskerihøgskolen, sier fungerende dekan ved BFE fakultetet Monica Alterskjær Sundset. Hun forteller også om utdanningsprosjektene uFisk og SimFish, som nylig vant universitetets Fyrtårnspris. 

Les også: Halvannen million til SimFish 

– Disse prosjektene er innovative, inspirerende og spennende prosjekter. De tar i bruk spillbaserte, interaktive læringsplatformer, og har etablert et nytt praksisemne i nært samarbeid med partnerorganisasjoner fra hele sjømatnæringens verdikjede i studieprogrammet fiskeri- og havbruksvitenskap, forteller Sundset. 

– Vi gleder oss til å ta imot våre nye studenter til høsten, sier en glad dekan. 

Norges Fiskerihøgskole er for tiden i ferd med å søke status som Senter for Fremragende Utdanning (SFU) fra NOKUT, organisasjonen for kvalitetssikring av høyrere utdanning i Norge. 

Les også: Fiske-legene får jobb før de er ferdig med studiene

Norges Fiskerihøgskole. Foto: Lars Nordmo
Bludd, Ellen Kathrine
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Ellen Kathrine Bludd
Publisert: 19.04.16 00:00 Oppdatert: 19.04.16 14:28
Vi anbefaler