Minneord - Edel Ellingsen (1967-2016)

Vår kjære kollega Edel Ellingsen (f. 1. mai 1967) gikk bort 4. april 2016 etter en tids sykdom.
Mortensen, Kai
Publisert: 12.04.16 00:00 Oppdatert: 12.04.16 13:07
Tromsø

Edel var utdannet geolog ved Universitetet i Tromsø, og var ansatt som overingeniør ved Institutt for geologi. Hun startet i jobben i 1998 og var med på å bygge opp laboratoriet ved instituttet slik vi kjenner det i dag. Edel var faglig dyktig og hadde et bredt spekter av kvaliteter. Hun vil bli husket for sin kreative natur og tekniske innsikt, som førte til finurlige løsninger og gode patenter.

Edel hadde mange interesser og hobbyer. I en periode var hun i sølvsmedlære, og har designet og laget mange vakre smykker. Ved flere anledninger tok hun permisjon og jobbet da for Meteorologisk institutt, hvor hun var stasjonert på både Bjørnøya og Jan Mayen. Hun var en selv-titulert ishavsbohem som var glad i både hav og fjell. Kamera ble flittig brukt til å dokumentere.

På en av turene til ishavet traff Edel sin store kjærlighet, Reidar. De giftet seg på Svalbard under solformørkelsen i fjor. Det va lett å se at Reidar gjorde Edel lykkelig og det var godt for oss å vite at hun hadde han.

Edel hadde en lun og intelligent humor som spredte både latter og tårer i mang en anledning. Det var en fryd å høre hennes betraktninger som hun så ofte uttrykte på sin helt særegne og morsomme verbale måte. Edel var en god lytter og hadde alltid tid til en faglig eller vennskapelig prat.

Det var med tungt hjerte vi hørte om Edels bortgang, til tross for at vi visste at sykdommen var vond å vende. Hun hadde kjempet i mange år og vi håpet at det skulle ta en annen retning. De siste årene var Edel veldig flink til å ta vare på de gode stundene. Hun var imponerende sterk og ønsket å fokusere på ting som betydde mye for henne. Edel gjennomførte mange reiser og turer i både inn- og utland de siste årene, mens hun i mellomtiden gjennomgikk behandling eller var på jobb på instituttet.

Hennes tilstedeværelse og omsorg vil bli dypt savnet.

Mortensen, Kai
Publisert: 12.04.16 00:00 Oppdatert: 12.04.16 13:07
Tromsø
Vi anbefaler