UiT studier kan sende deg til Afrika

Magnus Støback Bjørsvik har studert bioteknologi ved UiT. Det gav han muligheten til å jobbe i Afrika.
Bludd, Ellen Kathrine
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Ellen Kathrine Bludd
Publisert: 16.03.16 00:00 Oppdatert: 15.04.16 17:36

Magnus Støback Bjørsvik fikk en unik mulighet til å jobbe med vannkvalitet i Sør-Afrika. Foto: privat

I 18 måneder jobbet Magnus Støback Bjørsvik i et forskningsprosjekt i Afrika. Her tok han vannprøver fra elver for å påvise fekal forurensing, E.coli og antibiotika gener. Støback Bjørsvik fikk jobb i forskningsinstitusjonen GenØk i Tromsø etter endt utdannelse i marin bioteknologi fra Norges Fiskerihøgskole. 

Se på YouTube: Thodesen utforsker marin bioteknologi

Magnus Støback Bjørsvik. Foto: GenØk

Unikt arbeidsmiljø

– I Sør-Afrika arbeidet jeg med mennesker fra forskjellige afrikanske land, og det var veldig annerledes og lærerrikt, forteller Bjørsvik. Han forteller at arbeidsstedet var på North West University i Potchefstroom, og at arbeidgruppen var på ca. 30 personer. 

– Jobben min var relatert til vannsikkerhet, siden vann generelt og rent vann spesielt er mangelvare i Sør-Afrika. 

Han forteller at han opplevde arbeidet som veldig spennende og meningsfyllt, og at han gjerne skulle ha vært der lenger. 

– Vannet har nok ikke blitt renere ennå, men jeg håper at resultatene av arbeidet vil føre til dette på sikt, avslutter forskeren.

Bjørsvik forteller at studiene på Fiskerihøgskolen var veldig relevant i forhold til jobben i Afrika. – Utdannelsen i marin bioteknologi var variert og opplæringen i mikrobiologi kom godt med, sier Bjørsvik. 

Framtidsrettet studie

Da Støback Bjørsvik søkte på studier, ønsket han å bo i Tromsø, Han fikk vite av bekjente at miljøet på Norges Fiskerihøgskole (NFH) var veldig bra. Han forteller at marin bioteknologi var nettopp startet opp og virket som et veldig spennende og framtidsrettet studie. 

– Det er generelt en veldig avslappet og flat struktur ved NFH som gjor at det er veldig enkelt og snakke med fagansvarlige og det er et veldig sosialt og godt miljø blant studentene, sier Bjørsvik. 

Spennende student-miljø

– Studiehverdagen og tilværelsen i Tromsø var veldig sosial, det var alltid noe som skjedde. At man traff mye fine folk gjennom studiet gjorde det også lettere i perioder hvor man hadde mye og gjøre, da det alltid var god stemning blant folk, sier Bjørsvik. 

Han sier at Tromsø er en fantastisk studentby, med masse tilbud som burde tilfredstille de fleste interesser, masse flotte fjell og natur for de friluftsinteresserte, og ikke minst har Tromsø noen av Norges beste uteplasser.

Bludd, Ellen Kathrine
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Ellen Kathrine Bludd
Publisert: 16.03.16 00:00 Oppdatert: 15.04.16 17:36
Vi anbefaler