vår 2017: FSK-2009 Sjømatproduksjon - 10 stp
Innhold
Innføring i prosesser og produkter i norsk sjømatindustri. Det blir tatt opp problemstillinger fra fangst og oppdrett. Sentrale prosesser og maskintyper som er brukt i industriell bearbeiding av fisk og skalldyr blir gjennomgått, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte på produktene. Kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.Hva lærer du
Kunnskap: Kandidaten
- har bred kunnskap om produkter fra norsk sjømatnæring og om produksjon av disse, samt krav til sporbarhet og internkontroll for sjømatindustrien
- kjenner til forsknings- og utviklingsarbeid for norsk sjømatnæring
- har forståelse for sammenhengen mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene, samt hvordan kvalitet og utbytte måles
- kan oppdatere sin kunnskap innenfor fagområdet
Ferdigheter: Kandidaten
- kan anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid innen sjømatnæringen på problemstillinger og treffe begrunnede valg
- kan reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling
Generell kompetanse: Kandidaten
- har innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger i sjømatindustrien
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger gjennom relevante uttrykksformer
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- kjenner til nytenking og innovasjonsprosesser i sjømatindustrien
Eksamen
5 timer skriftlig eksamen. Bokstavkarakterer A-F, hvor F er ikke bestått.
Arbeidskrav: Adgang til eksamen forutsetter godkjent muntlig presentasjon av semesteroppgave.
Kontinuasjonseksamen: Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet.
Error rendering component
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 10
- Emnekode: FSK-2009
- Ansvarlig enhet
- Norges fiskerihøgskole