Helsefak oppretter to nye priser for utdeling på fakultetets sommerfest: Undervisningsprisen og pris til yngre forskere.

Disse prisene kommer i tillegg til Utdanningsprisen, Forskningsprisen, Formidlingsprisen og Edmunds pris. Sistnevnte deles ut på fakultetets julefest.

 

Fakultetsstyret vedtok i 2011 statutter for tre priser på fakultetsnivå: Utdanningspris, Forskningspris og Formidlingspris. Ved flere anledninger og i ulike forum har det blitt reist spørsmål ved om fakultetet skulle dele ut flere priser for å stimulere til, og anerkjenne ekstraordinære resultater. Følgende ble vedtatt i fakultetsstyremøtet 02.12.15: 

Priser innen utdanning

Fakultetet har besluttet å dele ut to priser innen utdanning, en utdanningspris og en undervisningspris. Sistnevnte etter ønske både fra studenter og ansatte. Med en slik todeling, vil utdanningsprisen kunne hedre kvalitets- og utviklingsarbeid knyttet til utdanninger, mens undervisningsprisen vil kunne hedre ansatte som står bak fremragende undervisning og veiledning.

 

Priser innen forskning

Forskningsprisen belønner forskning på høyt internasjonalt nivå, og det vil derfor bare være erfarne forskere som kan hevde seg innen denne priskategorien. Innstillingskomiteen for årets forskningspris, foreslo en supplerende pris, pris til yngre forskere, som skulle stimulere og motivere mer ferske forskere. 

 

Nye statutter for Helsefaks priser

I styremøtet ble det også lagt frem forslag til nye statutter for Helsefaks priser. Disse består av reviderte statutter for Utdanningsprisen, Forskningsprisen og Formidlingsprisen, og i tillegg er det utarbeidet statutter for de to nye prisene. Tidligere hadde vi veiledninger til utdanningsprisen og forskningsprisen, disse er nå innarbeidet i statuttene for på den måten å legge til rette for en mer oversiktlig nominasjonsprosess.  


Det finnes en egen nettside for Helsefaks priser, nettsiden er nå oppdatert med reviderte og nye statutter. Det nærmer seg utlysning av Helsefaks priser for 2016, nominasjonsfristen blir 15 mars.  

Prisvinnere ved Det helsevitenskapelige fakulet fra 2015. Fra venstre: Formidlingsprisen, førsteammanuensis Torkjel Sandanger. Utdanningsprisen, Legevaktprosjektet ved universitetslektor Katrine Wennevold. Forskningsprisen, professor Eiliv Lund. Foto: Bjørn-Kåre Iversen

 

 

 

Målgruppe: Studenter, Ansatte
Ansvarlig: Svendsen, Elin
Opprettet: 08.02.16 14:49
Sist oppdatert: 15.02.16 13:18