Min kjærlighetshistorie – Andrée-ekspedisjonen

Fredag 19. februar kl. 2000 inviterer Polarmuseet og HIFO til Polart Vin&Viten: Min kjærlighetshistorie – Andrée-ekspedisjonen v/ lege og forfatter Bea Uusma. Ulike fremstillinger av Andrée-ekspedisjonen ved professor Henning Howlid Wærp, UiT.

 

Ekspedisjonen. Min kjærlighetshistorie
Dette er Bea Uusmas kjærlighetshistorie i bokform – og handler rett og slett om ett årelangt lidenskapelig forhold til en svensk ekspedisjon hvor alt gikk fryktelig galt.
 
Det hele startet med at hun midt i en lite spennende fest på 1990-tallet tilfeldigvis trakk boken Med Örnen mot Nordpolen. Andrèes polarexpedition 1897 ut av bokhyllen.
 
Boken ble stjålet med hjem og hun begynte å lese om ingeniør Andrèes polarekspedisjon som 11. juli 1897 hadde tatt av i en hydrogen ballong for å fly over Nordpolen og som først dukket opp 33 år senere da restene av ekspedisjonen ble gjenfunnet på Kvitøya.
 
Uusmas store engasjement handler om å finne svar: hvorfor gikk alt så galt og hvorfor døde de tre ekspedisjonsmedlemmene.
 
Ekspedisjonen er lettlest og rikt illustrert samtidig som er dette en fortelling med spenning og driv – hva skjedde egentlig? 
 
Boken bygger på leiting og gjennomgang av omfattende arkiv og gjenstandsmateriale fra museer og representerer en ny måte å fortelle historie på.
 
 
Professor Henning Howlid Wærp, UiT, vil også fortelle om ulike fremstillinger av Andrée-ekspedisjonen.
 
 

Arr: Polarmuseet og HIFO, Rødvinseminar.
Når: 19.02.16 kl 20.00–21.30
Hvor: Polarmuseet
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender