– Fusjonen gjør oss til en sterkere aktør i nord

Fra 1. januar 2016 har UiT Norges arktiske universitet virksomhet i hele Nord-Norge og er landets tredje største universitet målt i antall studenter.
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 30.12.15 12:30 Oppdatert: 02.01.16 19:03

– Fusjonen gjør oss til en enda sterkere aktør både i landsdelen og på landsbasis. Sammen kan vi utvikle utdanning og forskning med enda høyere kvalitet. Fagmiljøene våre er styrket og vi vil være en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet, mener rektor ved UiT, Anne Husebekk.

Les mer: Viktig informasjon til studenter ved tidligere HiN og HiH

Nytt universitetscampus: Narvik. Foto: Espen Dalmo

Vil styrke vekstnæringer i Nord-Norge

Rektor Anne Husebekk.

Fusjonen innebærer blant annet en solid styrking av teknologifagene og helse-, sosial- og velferdsfagene:

– UiT utgjør nå det samlede, teknologiske fagmiljøet i nord. Det mener vi vil styrke en av de viktigste vekstnæringene i Nord-Norge. Samtidig vet vi at helse- og velferdsfag vil bli etterspurt i fremtiden, og gjennom fusjonen har vi sikret økt kvalitet og relevans i utdanningstilbudet på dette området, sier rektor.

Hun påpeker at Nord-Norge er en region i vekst, noe som også stiller krav til et breddeuniversitet som UiT.

– For oss betyr det at vi blir enda bedre i stand til å utføre oppdraget vårt med å levere det arbeidslivet og studentene har behov for.

Se også: Klarsignal til fusjon

Nytt universitetscampus: Harstad. Foto: Rune Kongsro

Verdt all innsatsen

I løpet av en hektisk høst er grunnlaget for det nyfusjonerte universitetet jobbet fram, og en ny organisasjonsstruktur ble vedtatt i oktober.

– En sammenslåing er selvfølgelig krevende for alle som er involvert, men vår erfaring er at den positive effekten for kvalitet og gjennomslagskraft er så stor at det er verdt innsatsen, sier rektor Anne Husebekk.

Til sammen er det nå om lag 15 000 studenter og 3200 ansatte ved UiT Norges arktiske universitet. Men selv om UiT nå formelt er fusjonert, er det nok av utfordringer å ta fatt på.

– Ja, og vi vil fortsette å jobbe for å bidra til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt gjennom forskning, utdanning og formidling. Det er en kontinuerlig prosess, sier Husebekk, som reiser til Narvik og Harstad 4. januar for å være med og markere at begge byene nå er universitetsbyer.

Se også: Vedtok ny organisasjonstruktur

Slik ser det nye organisasjonskartet ut.

UiT Norges arktiske universitet, Campus Breivika i Tromsø. Foto: Randi Solhaug
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 30.12.15 12:30 Oppdatert: 02.01.16 19:03
Vi anbefaler