"IKT i høyere utdanning" - kurs for universitetslektorer som kvalifiserer seg til førstelektor 7. oktober 2015

"IKT i høyere utdanning" er i regi av førstelektorprogrammet ved UiT. Kurset skal inspirere til nytenkning og faglig utvikling, og er et samarbeid med førsteamanuensis Trine Fossland og førsteamanuensis Øystein Lund, Result, UiT.

Program

09.00-09.15 Velkommen v/ leder førstelektor Bjarne Isaksen

09.15-10.15 Digitale ressurser for å styrke og variere undervisninga v/ førsteamanuensis Øystein Lund

10.30-11.30 Bruk av teknologi blant lærere i høyere utdanning: Hva kan vi lære av de digitale innovatørene? v/ førsteamanuensis Trine Fossland

11.30-12.30 Deltakerpresentasjoner av relevante FoU-prosjekter knyttet til IKT i undervisning/ diskusjon basert på utfordringer fra innleggene

12.30-13.15 Lunsj

13.15-15.00 Gruppearbeid / øvelser / diskusjoner

15.00-16.00 Oppsummering/ avrunding

Påmelding

Kurset har inntil 30 plasser. Deltakere på førstelektorprogrammet ved UiT har fortrinnsrett, men andre som kvalifiserer seg til førstelektor kan også melde seg på. Påmelding per e-post til golin.i.larsen@uit.no innen 1. september 2015.

 

Trine Fossland

Trine Fossland er førsteamanuensis ved Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi - Result ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet - hvor hennes stilling er øremerket universitetspedagogikk og arbeid med kvalitet i høyere utdanning. Fossland holder kurs for ansatte ved UiT. Hun er nestleder i Norsk nettverk for universitets- og høyskolepedagogikk og medlem av en nasjonal ekspertgruppe innen feltet kvalitet i IKT-støttet høyere utdanning.

Hennes utgivelse «Digitale læringsformer i høyere utdanning» viser eksempler på hvordan undervisere i høyere utdanning kan bruke digitale læringsformer i sin praksis. Hun har intervjuet lærere fra ulike fagmiljø som har lang erfaring med bruk av digital teknologi. Det er deres fortellinger om hvordan de faktisk tar i bruk digitale verktøy og medier i sin tilnærming til undervisning og læring som boka handler om.


Øystein Lund

Øystein Lund er tilsatt som førsteamanuensis i pedagogikk/ nettbasert læring ved Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi - Result. Lund arbeider hovedsakelig med rådgivning og forskning på områdene undervisningskvalitet og bruk av digitale verktøy i undervisningen i høyere utdanning.

 

 

Når: 07.10.15 kl 09.00–16.00
Hvor: Linken, Forskningsparken Møtesenter
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte
Lenke: Klikk her
Telefon: 77623233
E-post: golin.i.larsen@uit.no
Legg i kalender
Vedlegg / Bilder:
IKTkurs