Det store IT-løftet

- Raskere pålogging og mer moderne og sikrere lagringsløsninger for alle ved UiT er et par av stikkordene når Avdeling for IT (ITA) nå sparker i gang «Det store IT-løftet», ifølge IT-direktør Stig Ørsje.
Bersås, Sølvi
Publisert: 30.04.15 00:00 Oppdatert: 03.05.15 21:53

Ørsje fortsetter med å fortelle at første fase i dette arbeidet strekker seg fram mot sommeren. Brukerne skal da oppleve en raskere pålogging og at lagringsløsningene blir mer oversiktlige. Ved innføring av Office 2013 for alle kommer brukerne til å få en mer standardisert løsning på kontor-PC og bærbart utstyr. En av de store fordelene er at studenter og ansatte kan snakke sammen via Microsoft Lync, som er «Skype for bedrifter». En annen fordel er økt støtte til bruk av mobile enheter, som smart-telefoner, nettbrett og bærbare PC’er. Innføringen av TimeIT er en forløper i dette arbeidet, les mer i denne nyhetsartikkelen og på nettsidene til IT-brukerstøtte, Oraklet: https://uit.no/om/orakelet/frag?p_document_id=406126

- Et av målene med Det store IT-løftet er at ITA ønsker å være mer presis og relevant med tjenestetilbudet, noe som henger sammen med mer standardiserte løsninger for alle, sier IT-direktør Stig Ørsje.

Foto: Sølvi Bersås

 - Et av målene med Det store IT-løftet er at ITA ønsker å være mer presis og relevant med tjenestetilbudet, noe som henger sammen med mer standardiserte løsninger for alle, sier Ørsje.

«Enklere for brukerne, enklere for oss!»

IT-direktøren er klar på at Det store IT-løftet innebærer mer standardisering, noe som betyr mindre plunder og heft for brukerne – og for ITA.

Enkelte av tjenestene som ITA tilbyr og noen av systemene er historisk betinget. De eldste systemene koster uforholdsmessig mye å holde i drift, penger som kunne vært brukt på mer nyttige tjenester for brukerne. Det er med andre ord nødvendig med en opprydding både i forhold til utstyr, systemer og tjenester.

Det er et kontinuerlig arbeid som har startet nå, og som skal gå over flere faser. Det er et mål at brukeropplevelsen skal stå i fokus. ITA kommer til å informere om hver enkelt tjeneste og oppgradering etter hvert som de står for tur. Det er viktig å sjekke nettsiden til ITA for nyheter og driftsmeldinger.

Ansatte ved Avd. for IT er klare for IT-løftet.

 

Flertrinnsrakett

- Det store IT-løftet skal i utgangspunktet ta rundt ett år å gjennomføre og er en «flertrinnsrakett». Med andre ord kommer det flere faser og første fase er altså i gang, ifølge Ørsje. Fasene kommer til å bli gjennomført fortløpende, forhåpentligvis uten for store ulemper for brukerne.

- Innføringen av Office 2013 for de ansatte innføres den 30. mai, kan seksjonsleder Nils Johan Lysnes ved ITA fortelle.  

Etter innstalleringen av Office 2013 vil brukerne som nevnt oppleve raskere pålogging. – Vi har hatt for stor grad av skreddersøm, men nå får vi forenklet dette, sier Lysnes. Office 2013 på datamaskinene henger også sammen med innføring av mer moderne lagringsmuligheter. En felles plattform for alle ansatte gjennom Office 2013 åpner for større grad av samhandling og støtte for mobile enheter, avslutter Lysnes.

Flercampus universitet

De største og første endringene for UiT er nevnt, men det kommer til å foregå andre prosesser tilknyttet Det store IT-løftet. - Nå rigger vi oss til for et flercampus universitet, sier Ørsje. IT-avdelingene i Harstad, Narvik og Tromsø har allerede begynt planleggingen med å samkjøre IT-systemer og –tjenester mellom de ulike campusene. Men først må altså UiT gjøre et godt stykke arbeid med standardisering og modernisering på egne IT-systemer og –tjenester.

 

 Følg med på nettsiden for Det store IT-løftet

Bersås, Sølvi
Publisert: 30.04.15 00:00 Oppdatert: 03.05.15 21:53
Vi anbefaler