Lærerstudenter på Mellomveien får nå en moderne og kraftig datalab

Avdeling for IT og Institutt for lærerutdanning og pedagogikk har opprettet en ny FutureLab.
MacLaren, Nora
Publisert: 27.03.15 00:00 Oppdatert: 27.03.15 16:24

To studenter sitter på FutureLab-Mellomveien.Dagens studenter jobber ofte i grupper og vil ha tekniske løsninger som er tilpasset arbeidsformen. Med det formålet har det blitt opprettet en FutureLab på Mellomveien. FutureLab er en konsept utviklet av UiTs Avdeling for IT som setter fokus på kraftig teknologi og gruppearbeid. Konseptet tilpasses til studentmassen som vil ta rommet i bruk. 

FutureLab-Mellomveien kan benyttes av studenter allerede nå. Den offisielle åpningen er den 8. april.

Selv et rom med den beste teknologien kan stå tomt med mindre vi sikrer oss at rommet er akkurat sånn studentene vil ha det. Derfor er den viktigste delen av FutureLab-konseptet de studentansatte som får ansvar for videreutvikling av rommet. FutureLab-Mellomveien har fått hele tre studentansatte, og de jobber i 20% stilling hver. 

Andreas Holkestad, Andreas Vestå og Aleksander Lyngstad går integrert master i lærerutdanning alle sammen. Aleksander går 3. året 5-10 og Andreas og Andreas går 1. året 1-7. Alle ser potensialet i bruk av digitalt utstyr i utdanning og ser frem til å lære andre opp på feltet.

FutureLab består av fire gruppesoner og én presentasjonssone. Alle gruppesonene har både Mac, PC og mulighet å koble til egen laptop. På FutureLab finner du både SmartBoard og eBeam interaktive tavler. Interaktive tavler er noe som det forventes at lærerstudenter kan bruke når de kommer ut i arbeidslivet. FutureLab er plassen til å prøve seg på god bruk av verktøyene.

Bli med på den offisielle åpningen av FutureLab-Mellomveien på den 8. april, kl 10 for å bli kjent med lærerstudentenes nye datalab.

Relevante lenker

MacLaren, Nora
Publisert: 27.03.15 00:00 Oppdatert: 27.03.15 16:24
Vi anbefaler