Jenter og Teknologi konferansen ble en stor suksess

Rundt 120 jenter fra 10. klasse og videregående skoler i Troms deltok onsdag 11. februar på konferansen Jenter og Teknologi arrangert av Fakultet for Naturvitenskap og Teknologi (NT-fak) ved UiT. «Dette er første gang vi arrangerer Jenter og Teknologi i Tromsø, så vi var veldig spent på forhånd, men responsen har vært veldig bra med mange påmeldte og stor interesse fra media», forteller en fornøyd prosjektleder Julianne Iversen.

Hauglann, Maria Wulff
Publisert: 24.02.15 00:00 Oppdatert: 04.06.21 13:31

«Jenter fra videregående skole og 10. klasse i Troms var invitert til konferansen Jenter og Teknologi, og 150 jenter meldte seg på. Vi er veldig godt fornøyd med at så mange jenter vurderer å studere og bli noe innenfor teknologi. Hurtigbåten fra Harstad ble imidlertid innstilt, slik at de rundt 30 Harstad-jentene som var påmeldt kom seg dessverre ikke til konferansen», sier prosjektleder Julianne.

Konferansen Jenter og teknologi er et gratis heldagsarrangement for jenter som ønsker å bli inspirert og motivert til å velge en realfag- eller teknologiutdanning, og som ønsker å gjøre en forskjell. Det er et nasjonalt arrangement, og konferansen foregikk samtidig på 5 studiesteder; Universitetet i Agder, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Bergen, Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Tromsø.

På konferansen i Tromsø møtte jentene gode foredragsholdere, rollemodeller og studenter som studerer realfag og teknologi. Rektor Anne Husebekk åpnet konferansen og fortalte om hvordan hun hadde blitt inspirert til å studere medisin og velge en forskerkarriere innenfor realfag. Ellers holdt realistdamer fra diverse bransjer og yrker inspirerende foredrag om alt fra det å stille gode spørsmål og være nysgjerrig til hvorfor de valgte å studere realfag og teknologi. Det var også foredrag om plastforurensning i havet, romfart og hvor viktig det er at også jenter velger teknologiyrker og blir med og forme framtida vår.

«Vi håper og tror at dette arrangementet vil få jentene til å forstå at realfag og teknologi er noe også for jenter, og ikke bare for gutter. Det er kun 25 % av de rundt 1300 studentene ved NT-fak. på UiT som er jenter, så vi håper å få opp jenteantallet og nærme oss målet om 40 % jenter innen 2018. Det håper og tror vi Jenter og Teknologi vil bidra til», sier Julianne.

I tillegg til motiverende foredrag fikk jentene delta på diverse aktiviteter som segway-kjøring, legoroboter og bygging av marshmellows- og spagettitårn, samt møte teknologibedrifter på stands.

«Jenter og Teknologi ble en suksess, så nå ønsker vi å gjøre dette til et årlig arrangement, og er allerede i gang med planlegging av neste års Jenter og Teknologi ved UiT», sier prosjektlederen.

Arrangementet fikk også stor dekning i media:

Hauglann, Maria Wulff
Publisert: 24.02.15 00:00 Oppdatert: 04.06.21 13:31
Vi anbefaler