Første Peter F. Hjort-seminar

UiT vil styrke samarbeidet med arbeids- og næringslivet, og arrangerer seminar i Peter F. Hjorts ånd 5. mars.  

Arnstad, Mali Anette
Publisert: 25.02.15 13:30 Oppdatert: 27.02.15 14:15

Peter F. Hjort var UiTs første rektor, og  torsdag 5. mars arrangerer UiT et seminar i hans ånd. Hjort var en nytenkende samfunnsbygger, som mente at universitetet har et spesielt ansvar for å skape ringvirkninger. 

Tettere samarbeid

Målsettingen med Peter F. Hjort-seminaret er å styrke verdiskapingen i nord gjennom samarbeid mellom UiT Norges arktiske universitet, og arbeids- og næringslivet. 

- Koblingene mellom forsknings- nærings og samfunnsliv bør bli enda tettere, og seminaret er et arena for drøftinger. Kunnskap fra UiT gir muligheter for næringsliv og vekst, og vår oppgave er å fortsette å utvikle landsdelen, sier Anne Husebekk, rektor ved UiT.  

Temaene for seminaret spenner bredt, og etter en plenumsdel er det fem forskjellige arbeidsøkter som er delt inn i

  • sjømat
  • reiseliv
  • avfallshåndtering
  • arktisk vedlikehold
  • utdanningssamarbeid.

Les mer om seminaret her

Kriss Rokkan Iversen, gründer av Salt, Tore Ulstein, NHO-president og UiT-rektor Anne Husebekk er blant innlederne på det første Peter F. Hjort-seminaret. Foto: Espen Mortensen, Skjalg Bøhmer Vold,

Kommersialisering av forskning

Innledere er representanter fra UiTs mange samarbeidspartnere. 

En av disse er Kriss Rokkan Iversen fra SALT , som nylig ble kåret til Årets gründerkvinne av Innovasjon Norge. Rokkan tok sin doktorgrad ved UiT, og  hun skal snakke om å lage butikk av egen forskning, og hvordan forskerutdanningen bør designes for å gjøre forskningsresultater mer tilgjengelig i næringslivet. 

- Jeg tror det finnes flere potensielle gründere i akademia. Og selv om det finnes gode tiltak for å kommersialisere forskningsresultater, er det mer universitetene og næringslivet kan gjøre. Det hadde for eksempel vært interessant å se hvilken effekt inkludering av entrepenørskap som en del av PhD-studiet vil bety, sier Kriss Rokkan.

Tore Ulstein er president i NHO og visekonsernsjef i Ulstein Group. Han skal snakke om forskning og innovasjon som drivkraft for næringsutvikling, et område som Ulstein er veldig opptatt av. Han har selv en doktograd fra NTNU, og jobber for å styrke norske bedrifters konkurransekraft.

Også studenter og ansatte som ikke deltar på Peter F. Hjort seminaret har anledning til å høre på forelesningen til NHO-president Tore Ulstein. For nærmere informasjon og påmelding til forelesning, se her.

Andre innledere på seminaret er blant andre Elise Husum, avdelingsdirektør i Forskningsrådet, Vidar Haukebøe fra Statoil, Peter Arbo, professor ved Norges Fiskerihøgskole og Stig Nilsen, styreleder i Aurora. 

Se hele programmet her

Les Anne Husebekks kronikk om UiTs og samrbeidspartnernes betydning for utviklingen i landsdelen. 

Arnstad, Mali Anette
Publisert: 25.02.15 13:30 Oppdatert: 27.02.15 14:15
Vi anbefaler