Styrker samarbeidet mellom arbeidslivet i Midt-Troms og UiT

Profilgruppa og Senter for karriere og arbeidsliv ved UiT etablerer et pilotprosjekt for å utvikle et tettere samarbeid mellom arbeidslivet i Midt-Troms og studenter ved UiT Norges arktiske universitet.
Braathen, Victoria
Publisert: 12.12.14 00:00 Oppdatert: 12.12.14 15:24

Profilgruppa er en sammenslutning av bedrifter og virksomheter i Midt-Troms. Gruppen har eksistert i over 20 år og har i dag 55 medlemsbedrifter fra ulike bransjer, inkl. sjømat, bygg og anlegg, energi og teknologi.

I pilotprosjektet skal partene prøve ut en modell for organisering av samarbeid mellom bedrifter i Midt-Troms og studenter ved UiT. Målsettingen er å etablere flere nye studentprosjekter, som at studenter ved UiT kan ha internshipopphold eller skrive bachelor- og masteroppgaver med utgangspunkt i reelle problemstillinger fra regionen.

Prosjektetperioden varer ut 2016, og sammenfaller med Profilgruppas satsing på et eget traineeprogram. Høsten 2014 ble første kull tatt opp, og 6 nyutdannete kandidater startet sin traineeperiode hos sentrale virksomheter som Finnfjord AS, Brødrene Karlsen AS, Operasjonsstøtteavdelingen i Hæren, Senja avfall IKT og Finnsnes Mekaniske AS. Tre av traineekandidatene har utdanningen sin fra UiT.

Les mer om Profilgruppa og traineeprogrammet.

 

Lars Buseth fra Senter for karriere og arbeidsliv ved UiT og Børre Lien fra Profilgruppa ser fram til et tettere samarbeid.

Foto: Senter for karriere og arbeidsliv.

Braathen, Victoria
Publisert: 12.12.14 00:00 Oppdatert: 12.12.14 15:24
Vi anbefaler